L'arribada d'Arturo Vidal al Barça té el vistiplau d'Ernesto Valverde. L'entrenador extremeny, des de Califòrnia, on l'equip esgota els últims dies de la gira de pretemporada, ha elogiat el nou futbolista blaugrana: "Esperem que ens aporti energia al mig del camp. Té experiència i qualitat contrastades".

Valverde considera que el migcampista xilè arriba per ocupar el buit que va deixar Paulinho. "Accepto les opinions de tot el món. L'any passat va haver-hi gent que va criticar el fitxatge de Paulinho sense veure'l ni un minut. En un club com el nostre hi ha espai per a molts tipus de futbolistes. És cert que n'hi ha alguns que et marquen l'estil i uns altres que quan arriben l'enriqueixen. Abidal va ser un exemple de tot això", ha dit abans de d'assegurar que "es tracta d'enriquir l'estil i no de considerar dolent desviar-se un mil·límetre de l'ADN".

Valverde Roda de Premsa Barça Tottenham EFE

EFE

Vidal aterra al Camp Nou amb algun interrogant al voltant de la seva recent recuperació d'una lesió al genoll. Tot i això, segons l'entrenador del Barça, és un futbolista carregat de certeses: "Té aspecte de guerrer. És un jugador que ho dona tot al camp, que contagia l'esperit a la tot l'equip i a més té arribada. Això és el que volem aprofitar d'ell".

El primer repte del Barça 2018/19 és la Supercopa d'Espanya, el pròxim 12 d'agost contra el Sevilla. Valverde "no sap" en quin estat arribarà Vidal però confia cegament en les seves possibilitats: "Esperem que ens ajudi a curt, mig i llarg termini. El fet de passar d'una Lliga a una altra no hauria d'estranyar-li".

El tècnic també ha puntualitzat que l'arribada de Vidal no és una petició estrictament seva perquè "és el club qui fitxa" i ha volgut deixar la porta oberta a noves incorporacions durant aquest mercat d'estiu: "Sóc l'entrenador i no tinc la clau per obrir i tancar portes. Hem d'estar preparats per tot, però no sé què succeirà".