És difícil que Ernesto Valverde somrigui, però el cert és que ara té motius per fer-ho. Tal com ell mateix ha confirmat en un acte de l'ONG Proactiva Open Arms, Leo Messi "està molt bé" i ja pot entrenar "perfectament". D'aquesta manera, l'astre argentí sembla totalment recuperat de la contractura muscular que va patir fa dues jornades de Lliga contra el València.

L'altra cara de la moneda és Samuel Umtiti, que segueix recuperant-se d'una lesió al cartílag del genoll esquerre. Tot i que el defensa francès s'ha reincorporat als entrenaments, la seva reaparició encara està envoltada de misteri: "Esperem que ens acompanyi aviat, però no sabria dir exactament si serà aquest dissabte, dimarts que ve o més endavant. Fa molt temps que està inactiu, no sabem com estarà de ritme i cal valorar moltes coses", ha assegurat Valverde.

La cara més humana de Valverde

Les declaracions de Valverde han tingut lloc en l'acte de lliurament del xec, per valor de 47.575 euros, a l'ONG Proactiva Open Arms, que es van recaptar per la venda del llibre Relats Solidaris de l'Esport, una iniciativa impulsada per periodistes esportius que ha arribat a la seva catorzena edició.

L'entrenador extremeny del Barça ha volgut destacar la tasca de l'ONG i del seu director i fundador, Òscar Camps, per la labor que fa "que aquest món sigui cada vegada més habitable". Camps, per la seva banda, ha agraït a Valverde haver prestat la seva imatge en aquesta campanya de recaptació de fons que contribuirà a comprar un nou vaixell, ja que el que utilitza actualment l'ONG està retingut pel Govern espanyol.

"Quan vam presentar aquest projecte fa onze mesos, teníem retingut el vaixell a Itàlia per un ministre, i ara el tenim retingut aquí, per un altre ministre. Segurament no són tan diferents. Es veu que els vots estan per damunt de les vides", ha lamentat Camps, que confia en aconseguir aviat "un altre vaixell per sortir a la mar".