Sorpresa a mitges d'Ernesto Valverde a l'hora de plantejar el definitiu partit contra el Liverpool. Anfield decidirà si el Barça acaba fent bo el 3-0 de l'anada de les semifinals de la Champions League i aconsegueix passar a la final. Però els arguments els tindran els futbolistes i la intenció del Barça serà clara: atacar.

Un punt i final

Les paraules de l'entrenador del Barça volen fer escapar l'equip de la possessió i del control i esperar l'equip més ofensiu possible: "Pensar en el control seria una errada perquè ells volen que el tinguem per pressionar. Hem d'atacar per marcar i guanyar". Unes paraules clares que no fan més que refermar l'estil Valverde i com l'equip s'ha adaptat a la perfecció a la seva filosofia atacant.

"Hem d'estar a l'alçada d'unes semifinals de Champions", ha estat l'altra consigna que cal prendre al peu de la lletra. I així també allunyar-se del temut record de Roma, que Valverde té en ment, però que vol evitar pensar. "Les experiències serveixen per a molt. L'any passat vam tenir un mal resultat i no vam estar bé. Tenim una segona oportunitat i volem repetir un gran partit", ha afegit.

Però també ha destacat que "res està escrit; s'ha d'escriure". Per això pensa que "hem de plantejar el partit sense tenir en compte el partit d'anada" perquè "és un punt i final per a un dels dos equips".

valverde barça FC Barcelona

FC Barcelona

Repetir l'onze titular?

I si cada equip tracta de portar el futbol al seu teu terreny, també confirma sense dir-ho el mateix onze titular del partit d'anada. "Per a aquests partits tothom està bé i si canvio alguna cosa potser em carrego tota la resta", explica.

La derrota i l'eliminació, també pot passar, tot i que és complicada. I la manera de veure un nou desastre a Liverpool és que "pot passar que tinguem un gran rival i ens superi". Sobretot ha destacat la capacitat aèria i les accions d'estratègia "extraordinàries" que té el conjunt red.

Però per sobre de tot també creu que no es repetirà l'episodi de Roma. "Crec que tindrem poca relaxació veient com estarà el camp", afegeix. I tampoc ha entrat al joc del temple d'Anfield que ja va fer enfadar Messi al Camp Nou.

Jürgen Klopp Liverpool EFE
Prèvia Liverpool-Barça Klopp: "Has d'estar perfecte per derrotar el Barça" El Nacional