Tres dies després de deixar-se els primers punts de la Lliga Santander contra el Girona, el Barça suma la primera derrota, a Butarque. Ernesto Valverde, en la roda de premsa posterior al 2-1 contra el Leganés, ha assegurat que es sent el "responsable" de la desfeta. El tècnic extremeny també ha justificat les rotacions assegurant que "els canvis estaven premeditats" i s'ha mostrat molest amb les crítiques: "Les lectures sobre el funcionament de l'equip es fan en funció del resultat."

Paraula de Valverde

Manca d'idees i d'actitud dels jugadors: "Això és futbol, pot passar. A vegades costa explicar-ho perquè en un minut s'escapa el partit. Respectem el rival i pot passar. No hem tingut la capacitat de generar ocasions perquè s'han tancat molt. En l'última passada tampoc hem estat encertats. Teníem la idea de fer un segon gol, i hem tingut una doble oportunitat per fer-ho. Se'ns han escapat cinc punts en tres dies difícils d'explicar".

Imprevist en un minut: "El cert és que hem començat dominant i no ens han causat cap mena de perill. La pitjor sensació és que el cop l'hem acusat massa. Després ha faltat encert en alguna jugada i no hem arribat amb la desimboltura que voldríem".

Els canvis no han resolt el problema: "Al final les lectures es fan en funció del resultat. L'altre dia vam fer canvis i el partit se'ns va posar en contra amb l'expulsió. Avui hi ha hagut dos canvis. El de Suárez el tenia premeditat. Jordi Alba també porta molts partits jugats i em preocupava algun problema que havia tingut durant la setmana. Ens hem fixat amb els canvis perquè ha anat malament. Ara hem d'estar junts per seguir endavant".

Responsable de la derrota: "Un entrenador que perd un partit sempre es sent responsable. Avui jo me'n sento".

Falta d'equilibri al mig del camp: "Si els gols vinguessin amb una sensació de que el contrari t'arriba fàcil i ets desbordable encara. Però avui és complicat analitzar-ho. Han arribat molt poc. Les lligues no es juguen només amb onze jugadors, hem de fer rotacions".

Errades de concentració a la segona part: "No ho consideraria. Nosaltres a l'inici del segon temps hem començat igual, dominant. Crec que ha estat una jugada aïllada. És veritat que el gol coincideix amb el minut de l'últim partit, però no hi veig una relació".

Derrota quan el Madrid juga al Pizjuán: "Ens fa mal igual. Perquè respectem el Leganés. S'han endut els tres punts i no hem tingut la capacitat de reaccionar. Les derrotes sempre fan mal independentment dels altres partits de la jornada".

Coutinho gol Barça Leganés   EFE
Lliga Santander L'1x1 del Leganés-Barça Bernat Aguilar
Leo Messi Barça Leganes   EFE
Lliga Santander El Barça s’ensorra a Butarque (2-1) Aleix Torres