Ningú se'n refia del Chelsea, ni tampoc el sempre positiu Ernesto Valverde. L'entrenador del Barça és conscient que el partit de tornada dels vuitens de la Champions League contra els londinencs serà de patiment constant. Però més enllà del partit, la roda de premsa prèvia a l'enfrontament s'ha centrat en la confessió d'André Gomes. El tècnic blaugrana ha assegurat que "és un acte de valentia reconèixer el que ha reconegut de forma pública".

Després de les seves declaracions on afirmava que ha estat un infern algun moment al Barça, Valverde, com ja era d'esperar, li ha fet costat: "Tots els futbolistes i els entrenadors sempre tenim una mica de respecte per no transmetre cap inseguretat, però no és una cosa nova ni única. Ens ha passat i ens passa a tots en una mesura o una altra".

Sense deixar el tema de banda ha parlat de les possibilitats que pugui jugar contra el Chelsea: "Està preparat per jugar contra el Chelsea si l'entrenador ho creu oportú perquè té moltes qualitats". I ha explicat que per conquistar l'afició s'ha de fer "amb el joc, l'esforç, el treball i la qualitat".

Respecte al Chelsea

Valverde li té molt respecte al Chelsea. I això s'ha demostrat en les seves paraules. Tot i tenir un totpoderós atac amb Messi i Luis Súarez, a hores d'ara des del Barça no les tenen totes perquè "no tenim una fórmula secreta per superar la defensa del Chelsea".

Més enllà de la dificultat i que serà un rival molt dur, sobre la gespa no espera cap mena de canvis tàctics. "Espero tenir un rival semblant al de l'anada, amb totes les seves virtuts i amb tot el perill que et van crear allà", ha explicat el tècnic extremeny. Però si creu que el plantejament serà el mateix, amb el Barça amb la pilota i el Chelsea esperant el contracop, sap que el marcador també es mourà com va passar a Londres.

I és veritat de la cara més canviada que de costum de Valverde perquè ha confessat que tem pel que pot arribar a fer el rival. "Em preocupa el Chelsea perquè té moltes virtuts i jugadors com Hazard o Willian". El brasiler, golejador en el partit d'anada, ha estat el principal focus de l'entrenador blaugrana: "Willian ha estat molt bé en els últims partits amb el Chelsea i és un jugador que hem de tenir en compte". I sobre el rival també ha afegit que "tenen molts registres", però sobretot hauran d'estar atents a les transicions: "Al contracop tenen molt perill".

Amb Messi i amb filosofia

"Hem de ser nosaltres mateixos". Aquesta ha estat la consigna que ha enviat Valverde des de la sala de premsa. Ni provar noves maneres de jugar, ni combatre el rival amb noves maneres de fer. I amb tot això també tindran el retorn de Messi després de perdre's l'últim partit per la nova paternitat. "El veig molt bé i molt content", ha confessat del '10'. Però com tots perquè "a la Champions els veig especialment motivats".

I la motivació és el que marcarà la presència o no dels futbolistes. La primera gran incògnita serà Iniesta. Titular o suplent, però de riscos ben pocs. "És un partit important en què es decideixen moltes coses i és un partit que s'ha d'estar al 100%", ha explicat Valverde. Unes paraules que deixarien el capità a la banqueta, però qui sap si finalment canvia de sentit. "Quan hi ha un partit d'aquest tipus, de no retorn, el jugador vol jugar, però s'ha de calibrar el perill", ha afegit.

Valverde està content amb els seus futbolistes i es planteja el partit amb sensacions molt positives i una ratxa de catorze partits invicte. Sobre Dembélé ha explicat que "a Màlaga va estar molt bé, encertat, i té alguna cosa diferent a la resta que ens pot donar molt". I sobre Paulinho l'ha elogiat perquè "està fent una gran temporada i estem molt contents amb ell".

Parlant de Grècia i allunyant-se d'Arthur

Valverde ha comentat que sap què és jugar a Grècia, vivint-ho com a entrenador. El tècnic del Barça ha posat èmfasi en la tensió que es viu durant els derbis: "Són partits forts, jo els he viscut i sé què suposa estar allà a baix. Està bé que hi hagi passió, però fins a cert punt".

I parlant d'Arthur, el futbolista amb qui el Barça ara té un dret de compra, Valverde ha posat el fre de mà. "No hem d'anar tan de pressa. És un jugador que el club està seguint, però és una opció de compra per al futur". I traient la seva cara més propera Valverde ha deixat caure que encara tampoc sap quin serà el seu futur.