El Barça guanya amb contundència contra el Valladolid per seguir agafant-se a la Lliga Santander (0-3). I ho fa sent superior i amb Leo Messi comandant, sent determinant i superant el rècord golejador de Pelé.

El Barça, amb actitud positiva

No hi ha qui entengui aquest Barça. Avui ha tocat dia d'exhibició futbolística. Per actitud, intensitat i joc, els blaugrana han repassat el Valladolid. I semblava que no seria possible perquè el Barça portava gairebé tres mesos sense guanyar lluny del Camp Nou.

Però des del primer minut s'ha vist com el partit seria diferent a les anteriors decepcions. I la tecla l'ha premut Ronald Koeman. Deixant de banda el seu sistema habitual, ha apostat per tres defenses, dos carrilers, molta qualitat al mig del camp i un davanter centre. A la banqueta, Coutinho i Griezmann. I al ritme que marcava Messi, aquesta vegada el Valladolid no ha estat rival.

Lenglet Valladolid Barça EFE

Els jugadors del Barça celebrant el gol de Lenglet / EFE

Baixant a buscar la pilota al costat dels defenses, Messi ha estat determinant des del principi de les jugades fins al final. I el capità ha assistit Lenglet al minut 21 perquè obrís el marcador de cap. I superada la mitja hora el '10' s'ha inventat una passada impossible cap a Dest just abans que Braithwaite fes el segon gol.

Un Barça dominador, sense por de tenir la pilota, demostrant que la connexió de Pedri amb Messi és especial i que De Jong superant línies és un mestre, sembla que ha donat la tecla. Almenys en aquest partit.

De Jong Óscar Plano Valladolid Barça EFE

De Jong durant el partit contra el Valladolid / EFE

Messi no té rival

Però només faltava una cosa: el gol de Messi. En el partit més determinant de l'argentí de les últimes setmanes, sentint-se important i més que participatiu, havia generat un gol i n'havia servit un altre. I ha arribat a la segona meitat per tancar el partit.

Al minut 65 l'argentí ha completat el seu partit perfecte. Què millor que a Pucela per convertir-se en el futbolista amb més gols amb un sol club. Després d'un esperó de geni de Pedri, Messi ha marcat i ha superat Pelé.

Messi Alcaraz Valladolid Barça EFE

Messi disputant una pilota / EFE

Un partit rodó a nivell de resultat, de sensacions i d'actitud. Amb tot fet, també trobàvem a faltar les intervencions de Ter Stegen, molt poc exigit. I quan Koeman ha fet un triple canvi, donant entrada a Umtiti, Busquets i Junior Firpo, ha arribat una doble aturada descomunal del porter alemany.

Des de l'1 d'octubre a Vigo que el Barça no guanyava a la Lliga fora de casa. I per fi ha tornat a demostrar que encara vol lluitar per guanyar el títol. Una demostració coral, amb rècord per a Messi —on al 2012 va establir el rècord golejador en un any natural (91)— i nova victòria contra el Valladolid, un dels candidats al descens.

Imatge principal: Leo Messi celebrant el seu gol contra el Valladolid / EFE