Després de l'agònic triomf davant el Lugo mitjançant una remuntada a la pròrroga, el Girona s'ha vist les cares a Montilivi amb el Cadis en l'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei. Els gironins han aconseguit el pas als vuitens de final de la Copa després d'una gran segona meitat, guanyant a un rival de Primera Divisió (2-0).

El jove de la pedrera Valery Fernández s'ha convertit en l'heroi del partit i s'ha reivindicat de la mateixa manera que va fer en una altra nit històrica de Copa fa un parell d'anys al Wanda Metropolitano. Va ser llavors quan els gironins es van classificar per als quarts de final de la Copa després de tombar a tot un Atlètic de Madrid (3-3).

Tot i que la Lliga SmartBank és el principal objectiu, l'entrenador local Francisco reconeixia a la roda de premsa prèvia al partit que els hi fa molta il·lusió la possibilitat d'eliminar un rival de Primera com el Cadis, que aquesta temporada ha estat capaç de derrotar el Barça i el Reial Madrid a la Lliga. El tècnic ha recuperat a la seva estrella Cristhian Stuani, però ha comptat amb les baixes de Luna, Juanpe i el jove Ramón Terrats.

Una primera meitat de 0-0 per antonomàsia

El Girona s'ha presentat amb un onze replet de novetats respecte a l'últim partit, amb Stuani començant des de la banqueta. Pel que fa al conjunt d'Álvaro Cervera, també ha sortit amb moltes rotacions, i amb els exgironins Jairo i Marc Baró a l'onze i Alcalá com a suplent.

Els primers 45 minuts han estat d'igualtat màxima, amb un Cadis que ha començat més bé, però els gironins han reaccionat ràpidament i han imposat un més ritme alt. Així i tot, ambdós conjunts han presentat les línies molt juntes a camp propi, oferint poca intensitat i un joc bastant previsible. Una primera meitat sense ocasions entre un Cadis que buscava més el contracop a través de la recuperació.

I així ha acabat una primera part de 0-0 per antonomàsia, de les que no agraden a l'aficionat.

girona cadis efe

Valery marcant el primer dels dos gols que ha aconseguit marcar / EFE

Els camins de Valery i la Copa es tornen a unir

La segona meitat ha començat de la millor manera possible mitjançant un Valery que ha avançat al Girona al minut 48. Ha estat després d'un bon moviment de desmarcatge de Nahuel Bustos que ha vist sol a Valery i aquest ha definit de meravella enganyant al porter David Gil. La bona diagonal del de l'Escala, aprofitant l'espai entre centrals del Cadis, ha permès avançar als locals.

De fet, el jove de la pedrera ha aprofitat de la millor manera possible la segona meitat, ja que deu minuts més tard ha tornat a aprofitar un altre bon moviment de Bustos que ha deixat passar una centrada de Samu Sáiz. Un moviment que ha creat un desajust a la defensa andalusa i Valery ho ha aprofitat de la millor manera afusellant la porteria sense ni controlar la pilota i convertint el seu segon gol de la tarda.

La segona part ha seguit avançant i s'han començat a produir els canvis, amb els visitants donant entrada als seus millors jugadors per tal de revertir la situació. Pel que fa al Girona, Stuani ha jugat la darrera mitja hora de partit, cosa que li ha permès agafar ritme de cara als pròxims partits.

Supervivència gironina

El Girona ha aconseguit aguantar el marcador i classificar-se per als vuitens de final. Així doncs, després d'encadenar quatre jornades de Lliga sense poder aconseguir els tres punts, el Girona ha aconseguit recuperar la moral a través de la Copa del Rei i afronta amb optimisme el duel català del dissabte vinent contra l'Espanyol (dissabte 23, 18:15h).

Imatge principal: Els jugadors del Girona celebren el gol / EFE