Mestalla s'ha vestit de gala per celebrar el seu centenari de la millor manera possible. El València ha rebut un Reial Madrid tocat per l'eliminació europea. I quina millor manera de festejar-lo que guanyant un gran rival com ho és el Reial Madrid. Els del Pipo Baraja han sabut en tot moment el que es jugaven i han correspost amb escreix a un Mestalla atapeït. En el minut 33, si heu llegit bé, Diego López s'ha estrenat com a golejador per donar-li 3 punts al València que, pràcticament, certifica la seva permanència.

El València vol...

Els nois de Rubén Baraja han sortit a la gespa amb el ganivet entre les dents, conscients del que estava en joc. El València ha volgut imprimir un ritme intens des del xiulet inicial, i no ha decebut. Fruit d'això, el conjunt che ha trepitjat l'àrea en els primers minuts de partit amb Justin Kluivert, Edinson Cavani i Diego López com a protagonistes, posant l'ensurt en un Reial Madrid que s'ha vist sorprès per l'huracà valencianista.

Diego Lopez celebrant el gol davant del Reial Madrid / Foto: EFE

Tanmateix, els ratpenats no han estat capaços d'aprofitar l'escomesa inicial i posar-se per davant al marcador. Amb el pas del temps, els blancs, que han aguantat molt bé la pressió valencianista, han anat fent-se amb la possessió de la pilota i han aconseguit baixar el ritme, però sense tenir oportunitats clares.

Quan més adormit semblava l'enfrontament, n'ha aparegut un jugador del planter, Diego López, per fer esclatar Mestalla. El futbolista de Turón ha aprofitat un centre-xut de Kluivert, per guanyar-li l'esquena a Ferland Mendy, i s'ha tirat amb tot per batre Thibaut Courtois (33') i estrenar-se com a golejador a Primera Divisió, en un gol que pot significar la salvació per als seus. Amb l'1 a 0 ens n'hem anat al descans, però abans, Javi Guerra, que ha donat mostres del seu potencial, ha estat a punt de fer el segon després d'una jugada espectacular que ha salvat el porter belga.

... i acaba podent contra el Reial Madrid

En la represa, el Reial Madrid ha sortit fort per provar de contrarestar el gol che. A punt ha estat de fer-li un efecte bumerang l'inici al València. Diuen que qui sembra vents recull tempestes, i els de Baraja, que van sembrar molts en la primera part, han hagut d'aguantar la tempesta madridista.

Amb el pas dels minuts, els de Carlo Ancelotti han aconseguit el pes del partit i han començat a amenaçar la porteria defensada per Giorgi Mamardashvili. En el 56 a punt ha estat d'empatar Rodrygo Goes, però va aparèixer el porter georgià per evitar-ho. Abans, Diego López, ha tingut el segon, però de nou, ha aparegut Courtois per mantenir amb vida el seu equip.

Els jugadors del València i Reial Madrid s'emboliquen després d'una agresion de VInicius / Foto: EFE
Els jugadors del València i Reial Madrid s'emboliquen després d'una agressió de Vinícius / Foto: EFE

Per desgràcia, un presumpte insult racista a Vinícius ha mantingut el partit aturat durant diversos minuts, en una situació que no hauríem de veure mai en un estadi de futbol. L'ambient s'ha tornat hostil a Mestalla, i els blancs s'han abocat contra la porteria de Mamardashvili. Els locals han intentat aprofitar-ne alguna contra, però ha estat el Reial Madrid qui generava més sensació de perill, davant d'un València que, empès per la seva afició, s'ha defensat amb dents i ungles. I ha aparegut el miracle de Mamardashvili, de cada dia, en el descompte per evitar l'empat amb una parada espectacular, a 2 accions, pràcticament consecutives.

Abans del final, s'han tornat a viure moments de tensió, de nou amb un Vinicius provocador, que ha acabat expulsat per una agressió a Hugo Duro i ha fet gestos lletjos a la grada, que han embrutat, i allargat, el partit fins al minut 116. Al final el València ha aconseguit la victòria a costa d'un Reial Madrid al qual se li complica el subcampionat.