El Barça ha aconseguit aquest diumenge una gran victòria en golejar el València de José Bordalás per 1-4 en un partit que els blaugrana han sentenciat en la primera part amb un imponent 0-3, un festival que ha iniciat Aubameyang amb un golàs, el primer que marca amb la samarreta del Barça. Amb aquesta victòria, l'equip de Xavi Hernández recupera la quarta posició, empatat a punts amb l'Atlètic de Madrid, però amb un partit menys.

La gran sorpresa de l'alineació de Xavi Hernández ha estat la titularitat d'Ousmane Dembélé, que ha format trident ofensiu juntament amb Aubameyang i Ferran Torres. El centre del camp l'han format Sergio Busquets, Gavi i Frenkie de Jong, mentre que en la defensa han jugat Dest i Jordi Alba als laterals i Eric Garcia i Araujo, que ha arribat a temps al partit, a l'eix defensiu.

Dembele Valencia Barça EFE

Dembélé, lluitant una pilota amb Gayà / EFE

Vendaval blaugrana a la primera part

L'inici del partit ha estat frenètic, amb una intensitat molt alta per part dels dos equips. El Barça provava de controlar el duel a través de la pilota, mentre que el València buscava atacs ràpids amb uns Guedes i Bryan Gil molt actius. El partit podia trencar-se en qualsevol moment i ha caigut del costat del Barça. Passada en llarg de Jordi Alba per a Aubameyang, que controla i deixa anar una fuetada que entra per l'escaire (22). Golàs del davanter gabonès. El València ha reaccionat ràpidament, ja que Gayà ha empatat poc després gràcies a una errada grollera de Ter Stegen, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc.

Els dos cops han afectat el València, que s'ha quedat tocat. El Barça ho ha aprofitat per combinar més a prop de l'àrea rival i en una ràpida acció entre Jordi Alba, Dembélé i Frenkie de Jong ha arribat el 0-2, del migcampista neerlandès (32). I sense temps per reaccionar ha arribat el tercer del Barça, que convertia cada ocasió en gol. El 0-3 ha estat obra d'Aubameyang, després d'una passada mil·limètrica de Gavi (38). I just abans del descans encara hi ha hagut temps per a la polèmica, ja que l'àrbitre ha anul·lat un gol de Carlos Soler perquè a l'acció prèvia la pilota havia sortit fora del terreny de joc.

Aubameyang Valencia Barça EFE

Aubameyang, celebrant el seu primer gol amb la samarreta del Barça / EFE

Pedri evita la reacció del València

La segona part ha començat tan frenètica com la primera i abans de complir-se el primer minut de joc ha pogut arribar el 0-4, en un xut de Gavi que ha desviat Mamardashvili. I tot seguit el Barça ha estat a prop de tenir un penal a favor seu, sobre Aubameyang, però ha quedat anul·lat per un fora de joc previ del davanter gabonès. Semblava que el Barça era més a prop del gol, però ha estat llavors quan el València ha retallat les distàncies, en una rematada de cap de Carlos Soler (52).

El gol ha donat aire al València i a Mestalla, que durant uns minuts ha somiat amb la remuntada, ja que Carlos Soler ha estat a punt de marcar el 2-3 en un xut llunyà. Tot ha quedat en res gràcies a Pedri, que ha aconseguit l'1-4 amb un golàs des de fora de l'àrea. Amb mitja hora encara de partit per disputar-se, el València no s'ha rendit i ha continuat atacant, però el marcador ja no s'ha tornat a moure. El Barça torna a ser quart a la Lliga.

Imatge principal: els jugadors del Barça, celebrant el gol de Frenkie de Jong contra el València / EFE