Ronald Araújo va ser temptat pel Chelsea aquest estiu. Els anglesos buscaven un central de garanties, i es van obsessionar amb Jules Koundé, però, en veure que el Sevilla es va negar a deixar-lo sortir, van pensar en l'uruguaià. Encara que, en el seu cas, ni tan sols va ser necessari començar a negociar amb Joan Laporta, a causa que el mateix futbolista va rebutjar la possibilitat de canviar d'aires. Només pensava en el Barça, i volia continuar allà.

I així ho va fer, malgrat que el projecte que li oferia Thomas Tuchel era més ambiciós, i el sou que li pagava Roman Abramovich era molt superior. Però res no va ser suficient perquè el '4' canviés d'opinió, i es va quedar a les ordres de Ronald Koeman, amb el qual, incomprensiblement, no era titular indiscutible. Una situació que ha canviat amb Xavi Hernández, ja que ara és intocable, i el líder de la defensa.

Xavi Hernandez Bayern EFE

Xavi Hernández/ EFE

És un reconeixement que s'ha guanyat gràcies a les seves increïbles actuacions, impressionant a tots amb la seva força física, la seva potència i la seva altura. Mai no comet errors, i s'ha convertit en una de les poques apostes que va fer Josep María Bartomeu i que han donat bons resultats. Per això, al Camp Nou s'estaven afanyant a arribar a un acord aviat per renovar el seu contracte, que finalitza el 2023.

Les converses estaven avançades, i l'ex de Boston River semblava disposat a firmar en les properes setmanes. No obstant això, tot s'ha paralitzat després de veure com les coses no han canviat res, malgrat l'arribada del tècnic català. Els resultats continuen sent dolents, i les sensacions no han millorat. Han quedat eliminats de la Champions League en la fase de grups, i són lluny del lideratge a La Liga Santander.

Araujo Sane Barca Bayern Munich EFE

Ronald Araújo/ Europa Press

Lògic que a Araújo li hagin començat a sorgir dubtes. Ja no creu en Xavi de la mateixa manera en què ho feia, i té seriosos dubtes que el Barça pugui tornar a l'elit en un futur proper. Ara mateix, la situació és crítica, i l'optimisme, nul.

El Chelsea tornarà a per Araújo

De la crisi que hi ha a la ciutat comtal es pot aprofitar el Chelsea, per poder emportar-se el saguer de 22 anys. Tuchel no s'ha oblidat d'ell, i espera que tornin a presentar una oferta. Laporta no vol quedar-se sense el sud-americà, però no poden permetre's el luxe de perdre'l gratis.

Per això, el pròxim estiu estarà obligat a traspassar-li. El seu preu de sortida seria de 40 milions d'euros, aproximadament. Abramovich els pagarà sense pensar-s'ho, i més, després que Antonio Rüdiger hagi comunicat que no prolongarà el seu vincle.

Araújo serà el relleu de l'alemany.