El Barça està en una situació límit, i les coses no han millorat, tot i la sortida de Ronald Koeman. Perquè els resultats continuen sent realment dolents, i l'afició ja està començant a perdre la paciència. De fet, després del partit davant de Osasuna, Joan Laporta va haver de suportar crítiques i insults de tot tipus. Ni tan sols la tornada de Xavi Hernández no ha servit per a res, i l'afició està molt desil·lusionada amb la plantilla i el projecte que hi ha.

Tampoc no hi ha indicis per a l'optimisme, ni res que porti a pensar que les coses vagin a millorar durant les properes setmanes. No hi ha diners per fer fitxatges al gener, encara que la directiva assegura que podran portar un atacant. Serà l'única cara nova, juntament amb la de Dani Alves, que ja va ser presentat fa unes setmanes, i que haurà d'esperar una mica per fer el seu debut. Perquè encara no ha pogut ser inscrit.

La contractació de l'astre brasiler va ser una sorpresa increïble, tenint en compte que ve de jugar a São Paulo, i que ja té 39 anys. Però, en cas que l'aposta surti rendible, poden repetir l'operació amb un altre futbolista que ja va militar al Camp Nou fa molt temps, coincidint, precisament, amb Xavi i amb el '8.' I és que Alexis Sánchez ha fet saber que estaria encantat de poder viure'n una segona aventura a la ciutat comtal.

En la primera, les coses no van acabar de sortir del tot bé. Van pagar una quantitat important, 40 milions d'euros, i mai no va acabar de convèncer a la grada. Va tenir actuacions bones, però va ser massa irregular, i això va provocar que es marxés traspassat tres anys després d'arribar, i sense tenir massa impacte. Millor va ser el seu pas per la Premier League, a les files de l'Arsenal, si bé va acabar sortint per la porta del darrere, en anar-se'n al Manchester United, on no va quallar.

Alexis Sánchez/ Getty Images

Alexis Sánchez/ Getty Images

Ara, als seus 32 anys, juga a l'Inter de Milà, al qual va arribar a l'estiu de 2019, i on té un paper de revulsiu. Però és bastant important, i l'any anterior va ajudar que el seu club conquerís la Serie A, després de més d'una dècada sense fer-ho.

Alexis va ser una petició de Pep Guardiola

Alexis no va deixar empremta en el Barça, encara que ningú pot negar-li que va ser un professional, i mai no hi va haver problemes amb la seva actitud. Es deixava la pell a cada entrenament i a cada partit que va jugar, i va deixar bon record al vestuari. El problema és que les expectatives que van posar sobre ell eren massa elevades, després que fos una petició expressa de Pep Guardiola, amb el qual només va coincidir un curs.

El de Santpedor es va obsessionar amb l'internacional xilè, que era un dels millors atacants del continent, i havia brillat a Udinese Calcio.

Però mai no va acabar d'entendre's amb Leo Messi, la qual cosa va provocar el seu comiat. Ara, ja sense l'argentí, podria tornar.