Luis Suárez s'acomiada de la Copa Amèrica sense jugar ni un minut. L'Uruguai va tornar a perdre, aquesta vegada contra Veneçuela (0-1) i diu adéu al torneig d'entrada.

El gol de Salomón Rondón a la primera part va ser suficient per derrotar a un equip gris i desdibuixat. Els charrúa van naufragar, perdent pel camí els trets més distintius de l'equip: intensitat, pressió i defensa compacta.

Sense Suárez, Cavani i Stuani van ser les referències d'un Uruguai que no va aconseguir nodrir de pilotes a la davantera. I quan el partit agonitzava, el davanter del PSG va enviar fora la més clara del partit.

Suárez sense protagonisme

Luis Suárez es va enfadar de valent després d'escalfar durant la segona part i no jugar ni un minut. El motiu: el jugador va ser inscrit com a jugador lesionat a l'acta oficial, el que segons el reglament de la Copa Amèrica impedeix la seva participació.

El seleccionador Oscar Tabárez havia anunciat a la prèvia del partit que Suárez estava completament descartat perquè el jugador es trobava encara en fase de recuperació.

El jugador del Barça es va lesionar el passat 22 de maig a la Final de Copa del Rei contra el Sevilla. Suárez va fer recuperació a Barcelona i es va incorporar amb la selecció quan encarava l'última fase de recuperació.

La premsa no ho perdona

L'adéu matiner de la selecció va causar gran sorpresa i incomprensió a l'Uruguai. Diferents mitjans del país van ser molt crítics amb l'actuació de l'equip de Tabárez.

La Ovación va assenyalar la falta de futbol i de gol com a principals factors per explicar l'eliminació.

"Bufetada històrica" titula Referí. A més, agrega que el partit va suposar el "teló final" d'un ennegrit torneig per la selecció. Montevideo Portal també es va pronunciar en la mateixa línia. "Per a l'oblit" va ser el resum del diari que va assenyalar que l'equip va jugar un "fluixíssim" partit, amb jugadors molt "per sota de les seves possibilitats".

Mèxic ja és a quarts de final

Els gols de Chicharito Hernández i Peralta guien Mèxic cap als quarts de final després d'imposar-se a Jamaica (2-0). Gràcies a les aturades d'Ochoa, el combinat mexicà suma sis punts en dues jornades i és el líder del Grup C de la Copa Amèrica.

La tercera jornada del grup se celebrarà la matinada del dimarts al dimecres amb els següents partits:

• Mèxic - Veneçuela (02:00h)
  • Uruguai - Jamaica (04:00h)