Álex Baena va deixar molt clar en les seves recents declaracions que somia jugar en el Barça en un futur proper, i que li encantaria estar en la disciplina dirigida per Xavi Hernández. I això ha provocat que Joan Laporta i Deco s'arribin a plantejar aquesta incorporació, a causa de l'excel·lent rendiment que ha mostrat a les files del Vila-real aquesta temporada, i també en l'anterior, convertint-se en un dels millors atacants de La Liga EA Sports.

Una cosa que també li ha servit per ser internacional amb la selecció absoluta d'Espanya, i té moltes opcions de ser convocat per Luis de la Fuente per a l'Eurocopa. I entre els seus plans passa la idea de deixar l'entitat castellonenca, per iniciar un nou desafiament en un conjunt més ambiciós, on pugui lluitar per títols i disputar la Champions League. A més, va revelar que compta amb una clàusula de rescissió de 60 milions d'euros al seu contracte.

Álex Baena Lamine Yamal Barca Vila-real / Foto: EFE
Álex Baena/ Foto: EFE

Tanmateix, en el Camp Nou no consideren com a prioritària l'arribada del futbolista nascut l'any 2001, i prefereixen estudiar altres alternatives per a la parcel·la ofensiva. Ja compten amb molts efectius en aquesta demarcació, i a part tenen a l'agenda noms que resulten molt més cridaners, com Bernardo Silva, Florian Wirtz o Bruno Fernandes, per posar alguns exemples. I d'això es pot aprofitar un altre conjunt per aconseguir els seus serveis.

Perquè l'Aston Villa sí que està disposat a apostar per Baena, que consideren que té totes les habilitats necessàries per triomfar, i convertir-se en una de les grans figures de la Premier League. Després d'haver firmat Pau Torres l'estiu passat, els anglesos estan disposats a pescar de nou a l'Estadi de la Ceràmica, i no suposaria cap problema per a ells pagar tot el que costaria l'operació. Per tant, Marcelino García Toral ha d'estar molt preocupat.

Álex Baena

Encara que el Barça no tingui previst realitzar cap moviment ara per ara, els de Birmingham sí que suposen una gran amenaça per als 'groguets'.

Baena, el màxim assistent de la lliga

Una estadística que reflecteix la bona campanya que Baena està completant és el fet que sigui el màxim assistent de la lliga, amb un total de 12 passos de gol, ubicant-se per davant de Raphinha Dias, Iago Aspas, Nico Williams, Savio Moreira o Robert Lewandowski.

I això li ha servit perquè en el Villa Park tinguin decidit que volen apostar per ell.