La Selecció Espanyola de Futbol prepara ja l'Eurocopa de 2024 que se celebra a Alemanya. Després dels partits davant Colòmbia i el Brasil, a Luis de la Fuente ara només li queden dues proves abans del debut oficial contra Croàcia fixat per al 15 de juny a l'Olímpic de Berlín. La primera de les cites serà a Badajoz i serà contra Andorra, mentre que la segona tindrà lloc a l'estadi Son Moix de Mallorca davant Irlanda del Nord.

Aquestes dues últimes trobades es realitzaran ja amb una llista definitiva de jugadors que participaran en l'Eurocopa. El seleccionador escollirà als integrants del seu vestidor a finals del mes de maig i podríem veure alguna sorpresa com la inclusió de Mateo Joseph. L'actual jugador del Leeds United està deixant bones sensacions a la Premier League i ja ha debutat amb la sub-21. Ara, De la Fuente no li treu l'ull de sobre.

Mateo Joseph Leeds United / Foto: Leeds United
Mateo Joseph juga al Leeds United / Foto: Leeds United

Debut amb gol inclòs a la Roja sub-21

Amb Luis Enrique com a tècnic de la selecció absoluta, ja es va especular sobre la possibilitat que Joseph fos convocat amb la Roja, però mai no va arribar a donar-se. Ara, després de decidir representar a Espanya (té nacionalitat anglesa pel seu pare i, de fet, va jugar el Mundial Sub-20 amb la selecció britànica), el jove davanter ha aconseguit ser convocat i marcar en la seva estrena amb la selecció dirigida per Santi Denia.

Nascut a Santander, Joseph va tenir una primerenca formació a l'acadèmia del Racing de Santander i, posteriorment, va recalar al planter de l'Espanyol. Allà va passar per diverses categories, però van ser les seves bones actuacions amb el Juvenil A les que van despertar l'interès del Leeds United. Ara, el jove futbolista de tot just 20 anys està aconseguint explotar a Anglaterra i ja ha debutat a la Premier League. Sens dubte, Mateo Joseph és una de les grans perles que té Espanya al seu abast.

Brahim Díaz España / Foto: Europa Press
La Roja no vol cap altre cas com el de Brahim Díaz / Foto: Europa Press

La Roja vol blindar Mateo Joseph

Luis de la Fuente sap que Espanya té una estrella assegurada a les seves categories inferiors i vol blindar-la perquè no es torni a repetir cap altre 'cas Brahim'. Cal recordar que el jugador, ara internacional pel Marroc, va arribar a jugar 8 partits amb la sub-21 d'Espanya i fins i tot va debutar amb la selecció absoluta. Per tant, la Roja no pot permetre que se li escapi una altra de les grans perles del panorama actual.

Per la seva part, Mateo Joseph ha llançat tota una declaració d'intencions en decidir-se per Espanya després d'haver jugat tot el Mundial sub-20 amb Anglaterra. Sens dubte, el jugador ha tingut un gest que buscarà ser recompensat. Potser encara és aviat perquè entri en les llistes d'una Eurocopa, però no seria estrany començar a veure el seu nom en futures convocatòries de Luis de la Fuente.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!