El Reial Madrid ha guanyat aquest dissabte sense massa problemes el Mundial de Clubs en superar l'Al-Hilal saudita per 5-3 a la final disputada a l'Estadi Moulay Abdellah de Rabat, Marroc. Amb aquest títol, el Madrid acumula ja 5 Mundials de Clubs, als quals cal afegir 3 Copes Intercontinentals.

A diferència del partit de les semifinals, en el qual Carlo Ancelotti va introduir diversos canvis, en aquesta ocasió el tècnic italià ha apostat per l'onze de gala, amb Dani Carvajal al lateral dret, Modric i Kroos als interiors i Karim Benzema a la punta de l'atac. Lunin, Rüdiger i Camavinga també han estat titulars, al lloc dels lesionats Courtois, Militao i Mendy. El Reial Madrid no ha necessitat firmar un excels partit per emportar-se el títol, ja que només ha requerit posar una marxa més en moments puntuals per imposar-se sense contemplacions.

Vinícius celebra gol final Mundial de Clubs / Foto: EFE - Julio Muñoz
Vinícius, celebrant l'1-0 contra l'Al-Hilal a la final del Mundial de Clubs / Foto: EFE - Julio Muñoz

El Madrid, molt superior

La final no ha tingut història, ja que el Reial Madrid és molt superior a un Al-Hilal que no ha tingut res a veure amb el qual va sorprendre tots en eliminar el Flamengo a les semifinals. L'equip d'Ancelotti ha jugat a pler i en el minut 13 ja ha obert el marcador, en una ràpida acció entre Valverde, Benzema i Vinícius que el brasiler, només davant del porter, no ha desaprofitat per marcar l'1-0. Tot seguit ho ha intentat Vietto, amb un xut creuat, però l'ocasió saudita només ha estat un miratge, ja que en el minut 18 ha arribat el 2-0, en una jugada mal defensada per l'Al-Hilal que Fede Valverde ha aprofitat per marcar, amb un xut que ha entrat a la porteria després de rebotar en un defensa.

La superioritat del Reial Madrid ha acabat tenint un efecte contraproduent, ja que el conjunt blanc s'ha relaxat, que ha aprofitat l'Al-Hilal per muntar un contraatac rapidíssim que ha acabat amb Marega només davant de Lunin. El davanter malià ha superat el porter amb un xut ras i ha tornat a posar certa emoció a la final (26). El 2-1 no ha canviat el guió, ja que el Reial Madrid ha continuat tocant la pilota amb tranquil·litat i trepitjant àrea amb facilitat, davant d'un Al-Hilal que intentava recuperar per sortir a l'espai.

Fede Valverde i Carlo Ancelotti celebren gol final Mundial de Clubs / Foto: EFE - Mohamed Messara
Fede Valverde, celebrant amb Ancelotti el seu primer gol contra l'Al-Hilal / Foto: EFE - Mohamed Messara

Sentència per la via ràpida

L'inici de la segona part ha estat un calc de la primera. L'Al-Hilal ha sortit amb tot, a la recerca de l'empat, però el que ha marcat la diferència ha estat el Reial Madrid. En el minut 54, Vinícius s'ha inventat un centre mesurat amb l'exterior que ha permès a Benzema aconseguir el 3-1, un gol que, ara sí, ha sentenciat la final. Només 4 minuts després, Fede Valverde ha ampliat encara més les diferències, després d'un centre de Dani Carvajal.

I la semblança amb la primera part no ha acabat aquí, ja que de nou, amb el Reial Madrid relaxat per la diferència al marcador, ha arribat un gol de l'Al-Hilal. Vietto s'ha quedat sol davant de Lunin per una falta de concentració de la defensa blanca i ha marcat el 4-2 amb una rematada picada (64). El gol no ha canviat el guió i el Reial Madrid ha continuat dominant a pler. En el minut 68 ha arribat el 5-2, en una excel·lent jugada personal de Dani Ceballos ha finalitzat amb un xut creuat. L'últim tram del partit ha estat un monòleg del Reial Madrid, que ha continuat buscant la porteria rival. Curiosament, el que ha tornat a marcar ha estat Vietto, després d'un error de la defensa blanca (79). Quedaven 10 minuts al davant, i Marega ha estat a punt d'aconseguir un 5-4 que hauria fet entrar a la final en una nova dimensió, però el xut del malià ha sortit fora.