La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha emès un manifest en el qual condemna i es compromet a lluitar per eradicar de manera efectiva els assetjaments i abusos sexuals.

Al comunicat, la UFEC assegura que totes les persones "tenen el dret fonamental a practicar l'esport amb seguretat, integritat, protecció" i, per tant, es compromet a "procurar entorns segurs per als seus esportistes i professionals, que vetllin per fer de l’esport una pràctica de salut i benestar".

L'agrupació explica que més de 15 federacions han implementat protocols per evitar que existeixin pràctiques d'assetjament i abús sexual. Un d'aquests protocols incorpora un canal de denuncies confidencial "que garanteix la privacitat dels denunciants i deriva els fets a un òrgan específic".

Tot i així, la UFEC reclama més mesures de suport jurídic i psicològic per a les víctimes dels abusos així com crear polítiques "reals de prevenció i formació" per evitar la violència sexual.

Segons dades del Consell d'Europa, 1 de cada 5 infants i adolescents ha estat víctima de violència sexual en el seu entorn immediat. A més, segons Save the Children, el 85% dels casos no són denunciats i 7 de cada 10 acaben sense condemna per manca de proves. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat