La UEFA no pensa permetre que els 12 clubs que han creat la Superlliga europea es quedin amb un negoci que mou milers de milions d'euros. És per això que el màxim organisme del futbol europeu s'està movent amb celeritat per crear una nova competició que enviï al bagul de l'oblit el projecte del Reial Madrid, el Barça, l'Atlètic, el Manchester United, el Manchester City, el Chelsea, l'Arsenal, el Tottenham, el Milan, l'Inter i la Juventus.

Tal com informen aquest dimarts RMC i Bloomberg, la UEFA ja està en negociacions amb Centricus Asset Management, un fons d'inversió amb seu a Londres, per aconseguir un paquet de finançament de 4.200 milions d'euros, que podrien augmentar fins als 6.000, per finançar una nova Champions League, que es començaria a disputar el 2024 i que tiraria per terra la Superlliga.

Aleksander Čeferin EFE

Aleksander Čeferin, president de la UEFA / EFE

Objectiu: superar els ingressos de la Superlliga

Cal recordar que el gran punt de ruptura no és cap altre que el muntant d'ingressos que s'emporten els grans clubs amb l'actual model, una xifra insuficient, segons va afirmar aquest dilluns Florentino Pérez, el president de la Superlliga. El pla dels 12 clubs 'rebels' se sustenta en un acord amb l'entitat financera JP Morgan, que garanteix 3.500 milions d'euros per donar el tret de sortida a la nova competició. Els impulsors, a més, estimen uns ingressos en drets televisius de 4.000 milions.

D'aquesta manera, la UEFA contraataca amb fermesa, ja que davant d'uns ingressos totals semblants, si aconsegueix portar a bon port les negociacions el projecte de la Superlliga depareixeria abans de començar.

Diners futbol / Pixabay

Els ingressos, principal punt de disputa entra la UEFA i els promotors de la Superlliga / Pixabay

Centricus, un fons d'inversió en ple creixement

Centricus és un fons d'inversió que supervisa prop de 30.000 milions de dòlars en actius, amb vincles amb grans institucions de l'Orient Mitjà i Àsia.

Fundada per l'exbanquer i exsoci de Goldam Sachs Nizar Al-Bassam el 2016, Centricus forma part d'un consorci, juntament amb SoftBank i la FIFA, per llançar una sèrie de nous tornejos de futbol i manté converses per invertir al Basilea.

L'any passat va aconseguir comprar les operacions de TikTok a diversos països a canvi de 20.000 milions de dòlars, a més de fer-se amb la propietat del Capri Palace Hotel & Spa, un dels ressorts més icònics d'Itàlia.

 

Imatge principal: la UEFA treballa per crear una nova Champions League / UEFA