El pròxim Clàssic de Lliga val molt més que tres punts. I no per la rivalitat que envolta el Barça i el Reial Madrid, sinó perquè pot valdre una Lliga. Xavi Hernández encararà el seu primer Clàssic al Camp Nou com a entrenador blaugrana amb l'objectiu de sumar tres punts i posar punt final a un campionat que ha tingut la solidesa defensiva del Barça com a protagonista. Ara bé, com a rival tindrà un Reial Madrid que arriba amb la intenció de cremar totes les possibilitats abans de rendir-se. De tot això, i més, en parlem amb Andrea Orlandi i 'Pichi' Alonso, que atenen El Nacional.cat per analitzar aquest anhelat Clàssic. 

Un duel marcat pel factor emocional 

Les setmanes prèvies de qualsevol Clàssic estan plenes d'especulacions. Els nervis aborden els aficionats, que sempre es fan una mateixa pregunta: qui arriba millor al Clàssic? Doncs bé, tant 'Pichi' Alonso com Andrea Orlandi ho tenen bastant clar. "Tot i que a nivell futbolístic cap dels dos equips arriba en el seu millor moment, a nivell mental crec que el Barça arriba millor sense cap mena de dubte", assegura l'exadavanter blaugrana. Quelcom semblant comenta l'exfutbolista del Barça, que va fer carrera en equips com el Swansea o el Brighton: "Veig lleugerament millor el Barça. Tot i que darrerament no està jugant tan bé, li dono una mica d'avantatge". 

Andrea Orlandi disputando un partido con el Barça / Foto: FC Barcelona
Andrea Orlandi durant un partido amb el Barça / Foto: FC Barcelona

Molt més que un Clàssic

Però ja sabem que en un partit d'aquest estil, pot passar de tot. Més encara en aquest cas, quan hi ha una campionat de lliga en joc. Així i tot. el que sembla clar és que aquest duel pot deixar decantada la Lliga. "Si el Madrid no guanya, la Lliga està sentenciada. Quedaria molt, però el Madrid està davant la seva darrera bala", afirma Andrea Orlandi. En la mateixa línia, 'Pichi' Alonso comenta que "matemàticament no, però virtualment entenc que sí. Perquè serien 12 punts i el gol average. Segurament, ja estarà decantada en favor del Barça. Ho hauria de tirar el Barça. Hauria de fer una cosa raríssima per perdre-la".

En el món del futbol s'han vist coses de tots els colors, però això entraria dintre de les remuntades més inesperades de la història del futbol. Serien 12 punts, més el gol avarage guanyat. Una distància que en les 11 jornades que quedaran després del Barça - Madrid sembla irrecuperable. Sobretot quan s'analitza el calendari dels dos equips, que és clarament favorable als blaugrana. 

Pichi Alonso celebrant un gol en la remuntada contra el Göteborg / Foto: FC Barcelona
Pichi Alonso celebrant un gol en la remuntada contra el Göteborg / Foto: FC Barcelona

Xavi Hernández vol donar continuïtat al seu idil·li amb els Clàssics

Ara bé, abans de fer tots aquests càlculs, hi ha per davant un partit que promet portar la paraula igualtat com a bandera. Perquè dintre d'aquest matx, hi haurà duels entre alguns dels millors jugadors del món, com  l'Araujo - Vinicius, el Lewandowski - Benzema o el Ter Stegen - Courtois. Però el que més debat està generant en els darrers mesos és el partit particular que jugaran Xavi Hernández i Carlo Ancelotti. I és que sembla que l'egarenc li té la mesura presa a l'italià. "Allò bo que té Xavi és que ha jugat molts Clàssics. Prepara els partits de manera perfecta. Després el jugador pot respondre millor o pitjor. Però ja ha quedat demostrat.  Xavi ha trencat la barrera psicològica que tenia l’equip. A Europa encara no ho ha aconseguit, però a la Lliga els jugadors ja surten sense por", comenta Andrea Orlandi. 

Xavi Hernández Carlo Ancelotti Supercopa España / Foto: EFE - Pablo García
Xavi Hernández y Carlo Ancelotti abans de la Supercopa d'Espanya / Foto: EFE - Pablo García

Tanmateix, qui no ho veu tan clar és 'Pichi' Alonso, que veu els dos tècnics molt igualats. "Jo no crec que sigui un tema sobre si Xavi li ha pres la mesura o no a Ancelotti. Els darrers dos partits que han jugat, tot i que ha guanyat el Barça, han estat partits totalment diferents. I a més, en el partit d’anada, al Bernbéu, el Madrid va ser superior. Sí que és cert que a la Copa Xavi va plantejar un partit en funció de les necessitats que tenia, i el Madrid va ser incapaç de marcar. De tota manera, al Camp Nou, quan ha vingut el Reial Madrid necessitat de punts perquè el Barça arribava millor, sempre ha acabat puntuant. I aquesta és una de les preocupacions que hauria de tenir el Barça", narra el protagonista de la remuntada de Göteborg.