El desembre de 2022, després que la RFEF decidís la sortida de Luis Enrique com a seleccionador d'Espanya, es donava per fet que el substitut de l'asturià seria Marcelino García Toral, que es trobava sense equip després de sortir de l'Athletic Club i de prendre un any sabàtic. Amb una àmplia experiència en el futbol espanyol, Marcelino complia totes les característiques per ser el nou seleccionador. Les converses, tanmateix, no van fructificar, per la qual cosa Luis Rubiales va decidir apostar per Luis de la Fuente, el candidat de bona part del seu equip.

Marcelino García Toral va continuar sense entrenar, malgrat rebre diverses ofertes durant la temporada, després de les habituals destitucions pels mals resultats, fins que l'estiu passat va anunciar el seu acord amb l'Olympique de Marsella, de la mà de Pablo Longoria, llavors president del club francès.

Marcelino García Toral entrenador futbol Efe
Marcelino García Toral, nou entrenador del Vila-real / Foto: EFE

Rubiales i Marcelino, fora de joc

Ningú no podia imaginar el que passaria posteriorment. Luis Rubiales, flamant president de la RFEF amb la selecció espanyola femenina guanyant el Mundial, es va veure obligat a dimitir per tota la polèmica pel seu petó a Jenni Hermoso. Marcelino García Toral, obligat a dimitir com a entrenador de l'Olympique de Marsella, després de rebre amenaces dels ultres del club i que l'entitat no li pogués garantir la seguretat. Pablo Longoria, de fet, va abandonar el club, la qual cosa va ser seguit de la dimissió de Marcelino.

A ningú no se li escapa que Luis de la Fuente té molt complicat seguir com a seleccionador d'Espanya després de l'Eurocopa, moment en què hi haurà un altre president de la RFEF i un altre equip de treball, ja que en el primer trimestre del 2024 se celebraran eleccions. Era el moment ideal perquè Marcelino Garcia Toral es convertís en el seleccionador, però tot ha fet un gir aquest dilluns.

Luis de la Fuente seleccionador Espanya Europa Press
Luis de la Fuente, seleccionador d'Espanya / Foto: Europa Press

Marcelino es decanta pel Vila-real

I és que el Vila-real ha trucat a la porta de Marcelino García Toral i l'asturià ha acceptat. El conjunt groguet està firmant un inici de temporada molt dolent, fins al punt que ja ha destituït dos entrenadors, Quique Setién i Pacheta. Marcelino ja va entrenar el Vila-real, entre el 2012 i el 2016, aconseguint uns resultats espectaculars. El seu primer any va ascendir l'equip a la Primera Divisió, per aconseguir després 2 sisenes posicions i una quarta posició.

A l'anunci del fitxatge de Marcelino, a més, el Vila-real ha assegurat que tindrà un contracte "llarg", per la qual cosa queda tancada la porta de l'asturià per a la selecció espanyola, almenys per a aquest estiu. Marcelino veu la situació de la RFEF massa inestable per a esperar de nou.
image.png