El surfista professional Óscar Serra ha mort a la platja de Zicatela (Mèxic) mentre intentava cavalcar una onada gegant. El valencià hauria caigut, el que va provocar que l'onada l'empenyés contra la sorra, un fort impacte al cap que li ha causat la mort.

oscar serra

Impacte contra la sorra

Segons mitjans especialitzats, a Zicatela es produeixen algunes de les millors onades del món i des de juny hi està havent un onatge ideal per a la pràctica del surf, fent que els millors especialistes del planeta es desplacessin a Puerto Escondido, a la recerca de la gran onada.

Un d'ells va ser Óscar Serra, que a primera hora del matí es va endinsar al mar a la recerca d'una bona onada, malgrat que hi havia bandera vermella a la platja, una cosa que és habitual entre els surfistes.

oscar serra TUIT

"Hem quedat aquest matí per entrar junts perquè era el teu primer dia a Puerto i en la primera onada ens has deixat!", ha explicat el també surfista Miguel Castrillón, que es trobava amb Óscar Serra en el moment de l'accident.

"Óscar, espero que allà a dalt segueixis sent la gran persona que eres. Vaig tenir la sort de conèixer-te fa dos dies a Barra De la Cruz i per descomptat que em quedaré amb aquest bany que vam fer junts i amb aquest somriure que portaves sempre".

Malgrat que el surfista ha estat socorregut amb celeritat pels serveis mèdics de la platja, no ha pogut ser reanimat. "Un dia d'onades grans a Zicatela (Puerto Escondido) ens ha donat un cop duríssim... El nostre més sincer condol a familiars i amics per la pèrdua de l'Óscar Serra. No hi ha paraules per descriure tant dolor... la vida és moltes vegades injusta", ha afirmat la Federació Espanyola de Surf a través d'un comunicat.

Una meca del surf perillosa

La platja de Zicatela, en Puerto Escondido, és una de les meques del surf mundial, encara que també una de les més perilloses, juntament amb les de Pipeline i Waimea Bay (Hawaii), Teahupoo (Tahiti) o Mavericks (Califòrnia).

Surf

La platja de Zicatela està considerada la meca del surf de Mèxic / YouTube

Un dels accidents més tristament recordats va ser el del carismàtic Noel Robinson, que el 2011 va morir en una sessió de surf, com els van succeir també a Ron Cassidy o Jay Adams. A més, també són molts els surfistes de primer nivell que han tingut greus accidents, encara que per sort van poder acabar sortint vius de l'aigua.

De fet, la platja també és coneguda per un problema habitual, la dels turistes que s'endinsen al mar i no aconsegueixen sortir pels forts corrents.

 

Imatge principal: Óscar Serra ha mort en una sessió de surf / @FESurfing_