Netflix es frega les mans. I és que el serial protagonitzat per la RFEF i la gran majoria de les jugadores de la selecció espanyola segueix acumulant capítols, i amb la trama cada vegada més complexa. De fet, cada vegada la situació s'adapta millor al tòpic que diu que la realitat supera la ficció. Tal com avancen El Periódico de Catalunya i La Vanguardia, Montse Tomé, la nova seleccionadora espanyola, ha convocat 15 campiones del món, a més de Mapi León i Patri Guijarro, sense consultar-los-ho abans, un envit en tota regla que encara tensa més la corda.

Després que es cancel·lés la compareixença de divendres de Montse Tomé pel comunicat firmat per 39 jugadores en el qual renunciaven a jugar amb la selecció espanyola, l'expectació era màxima per a aquest dilluns, en el qual estava previst que Tomé donés la llista de convocades per a la disputa de la Nations League. Es donava per fet que la llista l'anaven a formar altres jugadores, per la qual cosa ha estat sorprenent veure que al llistat apareixien 20 jugadores de les 39 signants. A més, Jenni Hermoso no hi era.

Una convocatòria enverinada

En un primer moment, per les respostes de Montse Tomé, es donava per fet que la RFEF havia arribat a un acord de mínims amb les jugadores, una teoria acompanyada pel comunicat previ de la RFEF, en el qual es comprometia a resoldre el conflicte amb les jugadores, a dur a terme canvis, encara que sense concretar quins i quan. A mesura que ha anat avançant la roda de premsa, no acabava de quedar clara la situació, ja que les respostes de Montse Tomé eren ambigües, sense entrar en detalls.

Tot ha saltat pels aires en l'última resposta, quan se li ha demanat a la seleccionadora que concretés si havia parlat o no amb les jugadores. "Jo confio que les jugadores són professionals. Venen de ser campiones. Estimen la professió, estar en la selecció és un privilegi", ha afirmat Tomé. Havia parlat o no amb les jugadores?

Montse Tome presentacion Seleccion Española Camiseta EFE
Montse Tomé, en la seva presentació com a seleccionadora d'Espanya / Foto: EFE

Les jugadores se n'assabenten per la televisió

Ha estat llavors quan ha anat circulant el rumor que la convocatòria de Montse Tomé no havia estat la constatació d'una pipa de la pau entre RFEF i jugadores, sinó un envit en tota regla. Tal com han avançat El Periódico i La Vanguardia, les jugadores convocades no tenien constància que les convocarien. No hi havia acord, per la qual cosa donaven per fet que no anaven a ser citades per Montse Tomé després del rotund comunicat de divendres. Les jugadores se n'han assabentat per televisió. Un esperpent majúscul.

Ara cal veure què passa aquest dimarts, quan les 23 jugadors convocades s'han de presentar a Las Rozas, per posar-se a la disposició de la nova seleccionadora. En el cas de no anar-hi, s'exposen a una dura sanció, encara que el que acabi passant és un Expedient X, ja que no existeixen precedents. El serial està més obert que mai. Netflix es frega les mans.