Cinquena entrega dels tests dels candidats a la presidència del Barça. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa han hagut de respondre breument sobre quin ha estat el millor llegat de Josep Maria Bartomeu, el millor president, el millor futbolista i el millor entrenador de l'entitat blaugrana.

Bartomeu torna a escena

El nom de Bartomeu ha tornat a escena aquesta setmana després de l'entrada dels Mossos d'Esquadra a les oficines del Barça dilluns, que va acabar amb la detenció de l'expresident, la seva mà dreta, Jaume Masferrer, el CEO Òscar Grau, i Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics del club català.

Bartomeu FC Barcelona

Bartomeu, el dia de la seva dimissió / FCB

Bartomeu ha acabat en llibertat amb càrrecs, però les notícies que estan sorgint a les últimes hores no són gens positives. S'ha conegut que el Barça, durant la seva presidència, va cedir les dades personals dels socis i les sòcies a l'empresa I3 Ventures per combatre als crítics, un autèntic escàndol.

A la pregunta de quin és el millor llegat de Bartomeu, Laporta no ha sabut nomenar cap i ha assegurat que "ens deixa un llegat molt dolent". D'altra banda, Font i Freixa coincideixen que la seva millor tasca ha estat: "el futbol femení i la seva promoció".

La mala gestió de Bartomeu, sumat a la pandèmia, ha provocat que la situació econòmica del club sigui molt delicada. Aquests fets el posicionen com un dels pitjors presidents de la història del Barça, però quin ha estat el millor? Els tres candidats ho tenen clar: "Joan Gamper".

Pep Guardiola Manchester City entrenador Europa Press

Guardiola donant indicacions / Europa Press

El millor jugador de tots els temps és Leo Messi, però a banda d'ell, amb qui es queden els candidats? Laporta ho té clar: "Johan Cruyff"; Font té més dubtes i acaba dient: "Ronaldo, però també Xavi i Iniesta"; i, Freixa es queda amb "Kubala".

Finalment, El Barça ha tingut molts entrenadors durant la seva història, alguns amb més èxits que altres. Laporta es queda amb Cruyff i Guardiola, perquè no es pot quedar només amb un, Font es queda amb Guardiola i Freixa amb la llegenda holandesa.

Cada vegada queda menys perquè se celebrin les eleccions a can Barça, aquest diumenge 7 de març, i el pròxim president té molta feina a fer.

 

Imatge principal: Fotomuntatge de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa / Laia Hinojosa