Marc-André ter Stegen pot convertir-se en un dels nous problemes del Barça. Perquè Joan Laporta li ha demanat que es rebaixi el sou, i se solidaritzi amb la situació econòmica de la institució. Encara que l'activació de les palanques ha suposat una glopada d'aire fresc, el cert és que encara no han solucionat per complet la crisi financera que passen. I ara mateix, a falta de pocs dies perquè arrenqui La Liga Santander, no han pogut inscriure tots els nous fitxatges.

Per això, esperen que els pesos pesants del vestuari facin un esforç, i acceptin cobrar menys diners, com ja ho han fet en diverses ocasions en el passat. Alguns han tardat poc a dir 'sí', com Gerard Piqué, que malgrat ser criticat molt durament, sempre ha mostrat la seva implicació i la seva solidaritat. En canvi, el porter alemany ara s'ha negat, ja que al·lega que ja ho va fer en el passat, i que no va servir per a res.

A més, creu que ara no és ell que ho ha de fer, sinó la resta de futbolistes que no ho van fer en el seu moment. I també és incapaç d'entendre com han pogut pagar tant per Robert Lewandowski, Raphinha, Ferrán Torres o Jules Koundé, si suposadament estan arruïnats. Per tant, ha desafiat el president culer i Mateu Alemany, i ha posat en dubte la seva gestió. Una cosa que pot costar-li molt car en un futur proper.

Perquè això no ha agradat gens a Laporta, i a la resta de la direcció esportiva, i es plantegen denunciar Ter Stegen. I és que argumenten que l'últim contracte que va firmar, en la seva renovació pactada amb Josep María Bartomeu, hi ha diversos apartats que són il·legals. Així que podrien portar-lo a judici, la qual cosa augmentaria encara més la tensió que hi ha en el Barça. I el següent pas seria col·locar-lo en la llista de transferibles, i provar de donar-li sortida.

Josep Maria Bartomeu Ciutat Justicia mitjans EFE
Josep Maria Bartomeu/ EFE

D'aquesta manera, també podrien recaptar una important quantitat de diners, per un futbolista el rendiment del qual ha estat criticat a les últimes campanyes, i que ha tingut problemes amb les lesions de manera freqüent.

Frenkie de Jong, la persona clau en el futur de Ter Stegen

Xavi Hernández considera imprescindible Ter Stegen, però Laporta no pensa el mateix. Encara que, en realitat, gran part del seu futur depèn de Frenkie de Jong, doncs en cas que no aconsegueixin traspassar l'holandès, necessitarien buscar altres mètodes de finançament.

I aquí és on entraria l'ex del Borussia Mönchengladbach, que es nega a abandonar el Barça. D'altra banda, tornant al centrecampista de 25 anys, ell és un altre dels afectats per aquests suposats 'contractes il·legals' que va firmar Bartomeu.

Així que també pot anar als jutjats.