Després de la gran polèmica generada amb el braçalet de 'One Love', que és un cor amb els colors de l'Arc de Sant Martí com a reivindicació a favor del col·lectiu LGTBQI, Manuel Neuer finalment no ha plantat cara directament a Qatar i a la FIFA i no ha lluit el símbol prohibit en el partit del debut d'Alemanya contra el Japó.

Neuer, sense el braçalet 'One Love'

Des del principi s'ha intentat evitar que es veiés el braçalet que portava Neuer, que igualment ell mateix ha intentat amagar. El porter alemany s'ha posat la banda més amunt de l'habitual, cosa que la samarreta li tapava el braçalet. I la incertesa s'ha apoderat de tothom. En el sorteig de camp entre els capitans tampoc s'ha vist clarament quin braçalet portava.

Però quan la pilota s'ha posat en joc i el Japó ha fet el primer atac, que ha obligat Neuer a estirar-se, aleshores sí s'ha vist clarament: no portava el braçalet 'One Love'. I aquí s'ha acabat la polèmica.

El que sí portava era un altre missatge, però no el prohibit per la FIFA. El missatge ha estat "No discrimination", que vol dir "No discriminació". Veurem si aquest nou braçalet, també amb una frase reivindicativa, és sancionable o la FIFA passa de llarg, com se suposa que acabarà passant.

manuel neuer brazalete arcoiris mundial
Manuel Neuer amb el braçalet 'One Love' al Mundial de Qatar / Foto: DFB

Pendents del TAS

La polèmica del braçalet 'One Love' havia de ser important al Mundial de Qatar fins que la FIFA va amenaçar amb una targeta groga per al capità i una multa econòmica a la federació en qüestió. Països Baixos, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Gal·les, Anglaterra, Noruega o Suïssa, que havien estat els països que havien acordat reivindicar-se sobre la gespa, han fet un pas enrere.

Ara, però, tot podria canviar, ja que la Federació Alemanya de Futbol ja ha recorregut per via urgent al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per poder lluir el braçalet de l'Arc de Sant Martí sense problemes. I s'espera que en les properes hores hi hagi una resposta.

Manuel Neuer brazalete No Discrimination Alemania Japón Mundial Qatar / Foto: EFE
Manuel Neuer amb el braçalet en el partit Alemanya-Japó / Foto: EFE

Per tant, és molt probable que si finalment el TAS dona llum verda per mostrar aquesta reivindicació, ja en els propers partits de les seleccions mencionades es pugui veure aquest símbol. I Manuel Neuer el portaria per primera vegada en el partit del proper diumenge contra Espanya. Però algun altre capità d'una altra selecció segur que ho lluirà abans.