El Barça continua posat de ple a la seva missió de tornar a ser un equip guanyador a Espanya i a Europa. Aquesta temporada, malgrat els grans esforços i la renovació de la plantilla que es va sotmetre, no ha estat suficient per progressar a la Champions més enllà de la fase de grups, amb tots els infortunis que es puguin esmentar, però un club com el blaugrana ha d'exigir-se més, i és per això que Mateu Alemany manté la seva recerca incessant dels cracs que poden ajudar aquesta tasca.

Rafael Leão segueix amb la seva grandíssima progressió

Al Camp Nou estan més que atents a aquells jugadors que brillen per Europa, i en els últims dos anys, a la lliga italiana hi ha un nom que destaca per sobre de la resta, i és el de Rafael Leão. El davanter portuguès del Milan ha anat progressant any rere any des de la seva primera aparició a l'Sporting portuguès. La seva progressió ha estat tan gran que la temporada passada va ser nomenat com el millor jugador de tota la Serie A, liderant el seu equip al títol.

Rafael Leao celebra gol Milan Europa Press
Rafael Leão celebra un dels seus molts gols amb el Milan / Foto: Europa Press

El curs passat va participar de forma directa en 21 gols a la lliga italiana, marcant-ne onze i assistint-ne en d'altres deu. Són, per si mateix, unes xifres boníssimes i a l'abast de molt pocs, però cal tenir en compte que juga partint des de la banda esquerra, i sempre té una referència ofensiva per davant que, indirectament, li treu l'oportunitat de sumar més gols. Als altres dos grans davanters joves del món, Erling Haaland i Kylian Mbappé, no els passa això, ja que són els finalitzadors de la gran majoria de jugades del seu equip.

El Barça el seguirà de prop al Mundial

Leão, per la seva part, genera molt més i el seu gran rendiment ja ha cridat l'atenció de molts dels grans d'Europa, amb el Barça observant el seu desenvolupament. Mateu Alemany és conscient que el seu fitxatge seria una cosa molt difícil actualment, ja que té contracte fins a 2024 i el seu valor de mercat ascendeix ja als 85 milions d'euros, encara que els rossonero demanarien més de 100 milions d'euros per ell.

Leao Milan / Foto: Europa Press
Rafael Leao té contracte amb el Milan fins a 2024 / Foto: Europa Press

Però l'ambició del director de futbol blaugrana és màxima, i si s'aconsegueixen alliberar diversos contractes alts i s'executa alguna venda important, el Barça pot disposar de diners al pròxim estiu. De moment, Leão tindrà la millor oportunitat possible de brillar i demostrar que és entre els millors del món en el Mundial de Qatar 2022. No podrà fer-ho Haaland, que no va aconseguir classificar-se amb Noruega.