El Liverpool ja pensa en el futur, i sap que Mohamed Salah no serà etern. Encara que mantingui un nivell excel·lent, i continuï sent la referència ofensiva de l'equip, no poden descuidar el fet que ja té una edat avançada, 31 anys. Les seves xifres són simplement extraordinàries, amb 18 gols i nou assistències en els 27 xocs que ha disputat entre totes les competicions, però és qüestió de temps que el seu rendiment comenci a decaure.

A més, finalitza contracte el 2025, i ara per ara no hi ha novetats sobre una possible renovació. I han arribat informacions que assenyalen que l'internacional egipci, que ara mateix es troba disputant la Copa Àfrica amb la seva selecció, tindria decidit no seguir durant més temps en Anfield. Considera que ja ha complert un cicle, després de guanyar absolutament tots els títols possibles, i que ha arribat el moment de sortir.

Mohamed Salah Liverpool lamentacion Europa Press
Mohamed Salah/ Europa Press

I té propostes irrefusables des del punt de vista econòmic per mudar-se a l'Aràbia Saudita. Una destinació que el sedueix, doncs no només es convertiria en un dels futbolistes més ben pagats del planeta, sinó que seria molt a prop del seu país natal, i podria allunyar-se de la pressió mediàtica. Jürgen Klopp espera poder retenir a l'ex de l'AS Roma, la Fiorentina, el Chelsea o el Basel, però per si de cas, ja té una llista de noms que podrien assumir el seu rol.

S'ha parlat de Raphinha Dias, de Nico Williams, de Karim Adeyemi o de Michael Olise, però ara mateix l'opció que més sembla seduir als anglesos és la que té com a protagonista a Takefusa Kubo. Creuen que per condicions és el més similar que existeix a Salah, i a part té encara un marge de progressió excel·lent. Perquè encara que acumuli molts cursos en La Liga EA Sports, només té 22 anys. I ja és la principal figura de la Reial Societat.

Take Kubo

Ha regalat actuacions sublims, i en la Champions League ha demostrat que està més que preparat per deixar Anoeta, i aterrar en un conjunt molt més ambiciós i exigent.

Kubo, disponible per 60 milions d'euros

Un altre factor que converteix Kubo en un crac tan interessant, i pel qual té molts equips seguint atentament la seva situació, és perquè pot deixar el projecte d'Imanol Alguacil per una xifra molt assumible. Els 60 milions d'euros que figuren en la seva clàusula de rescissió són una ganga, i el Liverpool pot pagar-los sense problema.

Klopp està convençut que pot arribar a ser tan bo com Salah, i fins i tot millor.