Segueixen els problemes econòmics per al FC Barcelona. Joan Laporta va haver de fer puntes de coixí durant el mercat estival per aconseguir un gran nombre de fitxatges per reforçar un equip que havia acabat la temporada molt minvat. Les famoses palanques van ser les protagonistes i les causants que el Barça pogués fitxar homes com Robert Lewandowski o Jules Koundé, entre d'altres.

En total es van activar 4 palanques, que van suposar la venda del 25% dels drets audiovisuals a Sixth Street i la venda del 49% de Barça Studios. Així doncs, gràcies a aquestes palanques, i a la venda d'alguns jugadors, que cobraven salaris excessius en el conjunt blaugrana, la directiva va poder fitxar i inscriure els seus jugadors en La Liga.

Robert Lewandowski presentació Barça / Foto: EFE
Robert Lewandowski en la seva presentació amb el Barça / Foto: EFE

Què és la 'superpalanca'?

Malgrat els esforços de la nova junta directiva del FC Barcelona, presidida per Joan Laporta, l'economia del club continua sent l'aspecte a resoldre. Laporta i els seus van heretar una institució en una situació de risc econòmic, a causa de la mala gestió de l'expresident Josep Maria Bartomeu.

S'han intentat sanejar els comptes, però és una tasca àrdua. I malgrat les veus que diuen que el Barça no podrà fitxar el pròxim mercat, Javier Tebas és una de les veus crítiques, el cert és que Laporta podria tenir un as sota la màniga. Almenys així ho explica el corresponsal del diari As a Barcelona, que assegura que als blaugrana encara els queda activar la 'superpalanca'.

Javier Tebas seriós / Foto: EFE
Javier Tebas amb rostre seriós / Foto: EFE

Què és la 'superpalanca'? La venda del denominat BTM, que es refereix al marxandatge de les botigues i samarretes del club. Però l'entitat blaugrana no es desprendria del total, vendria el 49%. És el marge que, segons l'esmentat mitjà, està contemplant ara el club per poder permetre's fitxatges.

250 milions per fitxar

La venda del 49% del BTM suposaria uns 250 milions d'ingressos perquè l'equip dirigit per Xavi Hernández continuï reforçant-se de cara a la pròxima temporada amb l'esperança d'aconseguir la tan anhelada Champions League, després de la patacada europea d'aquest any.

Xavi Hernández seriós roda de premsa / Foto: EFE - Alejandro Garcia
Xavi Hernández, seriós durant una roda de premsa / Foto: EFE - Alejandro Garcia

Així doncs, a Joan Laporta no li queda més remei que continuar venent actius, i continuar hipotecant-se per intentar salvar el Barça de la fallida. És cert que això és pa per avui i fam per a demà, però només guanyant títols, el Barça podrà tornar a tenir la reputació que tenia, que li permetria generar ingressos i anar sortint a poc a poc del pou en el qual està sumit, i això, moltes vegades, s'obté a base de fitxatges. Perquè no es pot fer truita sense trencar els ous.