Punt final a la gesta dels Estats Units. La millor selecció de la història del futbol femení volia aconseguir un rècord històric: tres mundials consecutius. Amb les jugadores que han liderat la millor generació mai vista arribant al final de la seva carrera professional, com ara Megan Rapinoe o Alex Morgan, era ara o mai. El somni nord-americà, però, ha acabat a vuitens, on han perdut contra la Suècia de Fridolina Rolfö als penals 0 (5) - (4) 0.

Suècia passa a quarts in extremis

Els 120 minuts de partit no han estat més que un tràmit. Ni els Estats Units ni la selecció de Suècia, que va brillar a la fase de grups, han proposat gaire futbol en aquest partit de vuitens de final. Després d'una primera part de mirar de trobar el ritme, la intensitat i el perill han arribat a la segona meitat. Els Estats Units ho han intentat per activa i per passiva. Liderades per Lindsey Horan, que ha assumit el pes de l'atac, han rematat a porteria una vegada i una altra, però Zecira Musovic, la portera de la selecció nòrdica, ha estat impecable i no ha concedit ni un sol error.

Suecia mundial celebra victoria Estados Unidos / Foto: EFE
Suècia guanya Estats Units i es classifica a quarts / Foto: EFE

Les sueques han aguantat estoicament els atacs dels Estats Units i, després de superar els 90 minuts reglamentaris, han arribat al final de la pròrroga amb un empat a les pantalles (0-0). Els penals han estat un final de cine. Tot i que han començat de manera impecable, amb Rolfö encertant el primer xut, amb els nervis han arribat els desencerts. Totes dues seleccions han encertat tres dels cinc primers penals, i aquest partit inacabable ha arribat a la mort sobtada. En el setè xut, O'Hara ha errat un penal per als Estats Units, i la clau del partit estava a les botes de Hurtig. Amb dubtes i passant pel VAR, la tecnologia ha confirmat que la pilota ha travessat la línia de gol i ha posat punt final a l'aventura dels Estats Units en aquest Mundial.

La millor generació de la història dels Estats Units

Final de pel·lícula per a una selecció de pel·lícula. El conjunt estatunidenc ho ha guanyat tot i les seves futbolistes han estat algunes de les pioneres del futbol femení professional. Han guanyat les tres últimes edicions de la Concacaf i els dos últims Mundials, el del 2015 i el del 2019. L'objectiu d'aquest any era aconseguir el "three-peat": tres Mundials seguits per sumar la cinquena estrella. Hauria estat un final romàntic per a estrelles com Megan Rapinoe, una de les capitanes d'aquesta selecció, que avui ha vestit per última vegada l'elàstica internacional.

Estados Unidos derrota Mundial femenino 2023 / Foto: EFE
Estats Units cau eliminada del Mundial femení 2023 / Foto: EFE

Les estatunidenques han signat una fase de grups molt modesta, amb dos empats i una única victòria. Això, però, no les havia fet deixar de somiar. Ara, aquesta generació d'estrelles arriba al seu final avui, davant d'una selecció sueca que està plantant cara de manera espectacular en aquest Mundial. Així doncs, per primera vegada a la història, Estats Units cau eliminada fora de posicions de medalles.

Sense les vigents campiones del món, la competició queda més oberta que mai. Suècia ja està a quarts de final, on es veurà les cares amb el Japó, un altre combinat que no està deixant ningú indiferent. Espanya jugarà contra Països Baixos i encara queden dos enfrontaments per decidir. Demà, Anglaterra - Nigèria i Austràlia-Dinamarca.