Al Barça també el repassen a la Champions league però també demostra que amb ganes i orgull es pot jugar bé. Canviant l'esquema i sent valents, els blaugrana s'han aixecat gràcies als gols de Luis Suárez i han remuntat un perillós Inter de Milà (2-1).

Dormint com sempre

La notícia i la il·lusió ha estat Messi. L'argentí, tot i arribar just per al partit europeu, ha sortit com a titular per primera vegada aquesta temporada. Feia quatre mesos que no sortia en un partit d'inici i era tot just el quart d'aquesta temporada. Però tot i l'efecte Messi, els vells tics dels partits fora de casa han tornat al Camp Nou.

Ja s'ha convertit en normal que el Barça surti al camp mig adormit, encara fred i sense saber ben bé com encaixar els primers cops. I això els rivals ho saben i, l'Inter, un gran d'Europa, potser dels equips més en forma a nivell internacional, ho ha aprofitat. Minut 3 de joc i el Barça es complica la vida en la sortida de la pilota i Lautaro Martínez deixa glaçat els culers.

inter camp nou efe

Un gol inicial que ningú s'esperava perquè a la Champions tothom espera més d'un Barça que ha demostrat una altra vegada que continua sent molt irregular. Imprevisible com pocs, els d'Ernesto Valverde no han sabut aprofitar l'efecte Messi, ni que el trident estrella d'aquesta temporada (amb Luis Suárez i Griezmann) partís d'inici.

Els blaugrana s'han trobat amb poques idees amb la pilota als peus. El plantejament ultradefensiu de l'Inter d'Antonio Conte, amb cinc defenses quan es tancaven, han fet impossible la penetració del Barça a l'àrea italiana.

I ha costat més perquè ni Messi està al 100%, ni Arthur ni De Jong han pogut filtrar pilotes entre tantes cames. I ni Sergi Roberto ni un ineficaç Semedo al lateral esquerre -per les baixes de Jordi Alba i Junior- han estat profunds en atac. I en cada contracop interista hi havia un 'ai' del Camp Nou. La defensa del Barça ha estat un desgavell i sort n'ha tingut d'alguna mà prodigiosa de Ter Stegen.

messi barça inter efe

Arturo, el canvi d'esquema i Suárez

Però el Barça ha tret l'orgull a la segona meitat. Dos partits diferents. I ben poc després de tornar a posar-se la pilota en joc, Arturo Vidal ha estat l'escollit per canviar de mentalitat després d'entrar al camp. La seva agressivitat juntament amb un canvi d'esquema a un 4-2-3-1, el partit s'ha tornat blaugrana.

Possessió total per al Barça i ocasions. La tònica conduïa a l'empat, i així ha estat. Arturo ha canviat la pilota de costat de l'àrea, fent una assistència de luxe a Suárez, que s'ha inventat una impressionant volea per posar l'1-1 al minut 57.

I el Barça ha continuat sent l'equip que creava perill. Ter Stegen s'ha convertit gairebé en un espectador més dels 86.141 que animaven al Camp Nou. Les sensacions han canviat totalment.

griezmann handanovic barça inter efe

Dues parts ben diferents, amb les dues cares d'un Barça imprevisible. I després ha tingut poc menys de mitja hora Dembélé, que ha entrat per Griezmann. Però novament l'orgull del Barça ha reconduït el que semblava un repàs de l'Inter.

Messi, que estava fent un partit discret pel que ens té acostumat, ha fet una de les seves jugades individuals anant-se de tothom en més de trenta metres. I l'argentí ha servit a Suárez, la lluita personificada, perquè remuntés el partit amb un segon gran gol al minut 84.

Un Barça que semblava tocat i enfonsat, ha reconduït el partit més complicat d'aquest inici de temporada amb orgull i la gana golejadora de Luis Suárez. I el Barça comparteix amb el Borussia Dortmund el liderat del Grup F amb quatre punts.