L'actualitat del Barça va més enllà de l'espectacle purament futbolístic, ja que hi ha un tema com el del Barçagate que encara cueja. S'ha conegut que els Mossos d'Esquadra consideren que hi podria haver un delicte de revelació de secrets per part de les persones que van filtrar els contractes de Leo Messi i Gerard Piqué a El Mundo. I, precisament, ja s'han posat noms i cognoms a les persones que presumptament podrien haver estat les responsables.

La filtració dels contractes de Leo Messi i Gerard Piqué

Tot apunta que Òscar Grau, exdirector general del Barça, i Román Gómez-Ponti, excap dels serveis jurídics del club blaugrana, volien i pretenien fer públiques dades personals de treballadors del Barça com ho eren Leo Messi i Gerard Piqué. Josep Maria Bartomeu, l'aleshores president culer, tenia coneixement directe d'aquestes pretensions, per la qual cosa no es pot descartar que aquestes persones siguin "col·laboradores", expliquen els Mossos en un informe inclòs al sumari del cas Barçagate que ha avançat El Periódico.

L'informe policial explica que es van trobar "unes converses concretes" als dispositius electrònics de Román Gómez-Ponti i Òscar Grau, que s'estan investigant en el procés d'instrucció del Barçagate. I van en direcció al fet "que estarien relacionades amb possibles fets constitutius de delicte de revelació de secrets". Tot i això, Bartomeu ja ha presentat un recurs de forma al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona en el qual sol·licita que aquest informe dels Mossos sigui retirat de la investigació del Barçagate.

Judici Neymar segon dia fuster i Fabra, bartomeu / Foto: Carlos Baglietto
Josep Maria Bartomeu anant cap al judici de Neymar / Foto: Carlos Baglietto

Els insults cap a Leo Messi i Gerard Piqué

Així mateix, ara també han aparegut unes altres converses en un grup de WhatsApp on hi eren Bartomeu, Gómez-Ponti, Grau i altres directius i executius del club blaugrana en el qual apareixen insults cap als futbolistes després de la filtració dels dos contractes. "Oscar, aquesta filtració només ha pogut sortir del club, mai s'ha fet públic i entenc que només poques persones tenen accés al contracte de Messi. No crec que sigui una filtració seva per anar-se'n. Qui ho ha filtrat fa mal al club", va escriure Bartomeu.

Més endavant, Gómez-Ponti respon: "Barto, de veritat, no es pot ser tan bona persona amb aquesta rata de claveguera. El club li ho ha donat tot i ell s'ha dedicat a marcar una dictadura de fitxatges, traspassos, renovacions, patrocinadors només per a ell, etcètera. Jo no ho podré fer mai, però a les xifres del seu contracte caldria sumar Pinto, la renovació de Suárez i la de Jordi Alba, o la comissió de renovació de Fati". I també apareixen més insults de Gómez-Ponti: "Rodrigo Messi agent? Però si no sap ni llegir i, a sobre, portava de soci un traficant de drogues. I, sobretot, el cúmul de xantatges i desplantaments que el club i els que treballem amb ell hem patit d'aquest nan hormonat que li deu al Barça LA VIDA, però quan les coses van malament (pandèmia) reps el seu mític missatge de 'presi, baixa'ls el sou als altres, però a mi i a Luis (Suárez) no ens toquis'. Tant de bo se'n vagi entre la indiferència de la gent, que és el pitjor que li pot passar (un pesseter més…)".

Román Gómez Ponti Sergi Alcàzar
Román Gómez-Ponti, en una imatge d'arxiu / Foto: Sergi Alcàzar

Uns dies després, Gómez Ponti seguia amb les seves reflexions sobre Messi: "Barto, reitero, si em presenten querella, jo explicaré coses. I l'única cosa bona per a ells va ser que van cobrar una comissió per no fer res aprofitant que el nan hormonat li feia les alineacions a l'entrenador". I també va arribar a dir que és "exemple de fill de la gran puta sense cap escrúpol: Piqué".