Les operacions entre els clubs de l'elit cada vegada són més complexes, una infinitat de clàusules que fan que, a la llarga, sigui pràcticament impossible saber del cert el cost d'un fitxatge. En gran part això és així per les famoses variables, que permeten xifrar amb un preu menor una incorporació, per pagar amb el pas del temps més diners en altres conceptes, siguin partits jugats, gols o títols. El Barça de Bartomeu, però, sembla que va acceptar un altre tipus de clàusules molt menys habituals.

Coutinho Barça Nastic EFE

Coutinho, a un partit del Barça d'aquesta temporada / Europa Press

93 milions extres per fitxar un jugador del Liverpool

En el cas del desastrós fitxatge de Coutinho pel Barça, a poc a poc es van coneixent més detalls del contracte que el Liverpool va imposar per desprendre's de la que llavors era la seva estrella. Aquest dissabte, el diari As revela una clàusula sorprenent que pràcticament veta el Barça a poder fitxar algun jugador del Liverpool fins al pròxim mercat d'hivern.

Segons aquesta informació, si el club blaugrana volgués fitxar un jugador red, a més del preu de traspàs acordat hauria de sumar 93 milions d'euros de penalització, un afegit que ha estat vigent els últims 3 anys i que, per exemple, impossibiliten que pugui ni tan sols especular amb els fitxatges de Mané o de Firmino, jugadors que agraden a Ronald Koeman. A més, aquesta clàusula també va evitar que a l'últim mercat el Barça pogués intentar fitxar Wijnaldum, petició del tècnic, i que acaba contracte el pròxim 30 de juny.

Philippe Coutinho Muller Bayern campio Champions Europa Press

Coutinho va guanyar la Champions amb el Bayern, amb el qual li va marcar 2 gols al Barça al 2-8 de Lisboa / EFE

El Barça haurà de pagar 20 milions al Liverpool si Coutinho juga 10 partits més

Per si no n'hi hagués prou, el Barça és a les portes d'haver de pagar al Liverpool 20 milions d'euros més per Coutinho, una despesa que seria nefasta per a la malmesa economia del club. En el moment en què el club blaugrana es va llançar per Coutinho, Neymar se n'acabava d'anar al PSG i el Barça estava desesperat i amb la caixa plena de milions d'euros. A més de pagar un sobrecost per Dembélé, el club va pactar l'arribada de Coutinho per al mercat d'hivern a canvi de 120 milions fixos més 40 en variables, que es desgranaven en 5 per jugar 25 partits, 20 milions per jugar 100 partits, 10 milions per classificar-se els dos primers anys per a la Champions i 5 milions per guanyar l'esmentat torneig.

El Barça, doncs, ja ha pagat els 5 per jugar 25 partits i els 10 per la classificació per a la Champions, a més d'estar en dubte si ha d'abonar els 5 per guanyar la competició, ja que ho va fer, quan estava cedit al Bayern. Amb 90 partits disputats ja amb el Barça i a les portes del seu retorn, al club s'han encès les alarmes, ja que la participació de Coutinho en 10 partits més es traduiria en haver de pagar 20 milions d'euros.

 

Imatge principal: Jurgen Klopp, a un partit del Liverpool / Europa Press