Simone Biles, una de les grans figures dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ha tornat a sorprendre amb les seves declaracions després de la prestigiosa cita esportiva en la qual la d'Ohio s'ha emportat dues medalles, una plata per equips i una altra de bronze en barra d'equilibri.

La prestigiosa atleta ha publicat a les seves xarxes socials un missatge compartint les seves reflexions sobre tot el que han significat aquests Jocs. Recordem que la gimnasta nord-americana va decidir renunciar a diverses finals per problemes relacionats amb la seva salut mental i dies després va tornar a la pista per aconseguir un meritori tercer lloc: "Em vaig sentir avergonyida de mi mateixa. El meu problema era relacionat amb la sincronització del meu cos i la meva ment. No ho podia entendre. He entrenat tota la meva vida, estava físicament llesta, estava bé i després succeeix tot això, era una cosa que estava tan fora del meu control", ha comentat Biles.

Va rebre un cop familiar molt dur

També ha comentat una difícil situació personal que va haver de superar dos dies abans de la final de barra d'equilibri, la seva tieta va morir sobtadament: "La gent no entén el que passem. Fa dos dies em vaig despertar i la meva tieta havia mort inesperadament, i això no va fer més fàcil estar en els Jocs Olímpics", ha escrit Simone Biles.

La pressió a què estava sotmesa Simone Biles com una de les grans figures dels Jocs era tremenda. El 2016 va aconseguir 5 medalles a Rio i els grans experts apuntaven que la gimnasta podria repetir aquesta espectacular gesta. Malgrat això, va decidir anteposar la seva salut mental a la glòria i les medalles.

Va aclarir altres polèmiques

Biles ha escrit sobre les seves sensacions després de Tòquio el 2020, encara que va demostrar el seu orgull per les seves fites: "No és en absolut com vaig imaginar que serien els meus segons Jocs Olímpics, però ha sigut una benedicció representar els Estats Units. Sempre apreciaré aquesta experiència olímpica única. Gràcies a tots per l'amor i el suport infinits. Estic tremendament agraïda", ha escrit en el seu compte d'Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

També ha aclarit diversos rumors relacionats amb el seu rendiment i la medicació que pren per als seus problemes de TDAH. Algunes persones havien parlat sobre la possibilitat que al Japó no li haurien permès medicar-se abans de competir: "Hi ha moltes opinions diferents per tot arreu, si estic prenent medicaments per al TDAH que no estaven permesos al Japó. Honestament, no he pres medicaments per al TDAH des de 2017, així que podem descartar-ho. Hi ha tantes especulacions. No som únicament entreteniment. Som éssers humans. La meva salut mental i física està per sobre de totes les medalles que podria guanyar", ha dit la gimnasta.

 

Imatge principal. Simone Biles en les classificatòries dels Jocs Olímpics / EFE