Estrany és el dia que algun tuit o alguna declaració d'algun membre de Si al futur, la candidatura a les eleccions del FC Barcelona liderada per Víctor Font, no generi alguna polèmica. En aquesta ocasió, la controvertida declaració l'ha pronunciat Marc Duch, el cap visible del projecte social de la candidatura. "La Grada d'Animació funciona i la volem millorar ampliant-la a l'Estadi i estenent-la al Johan Cruyff i al Palau"", ha afirmat Duch en unes declaracions promogudes per la pròpia candidatura a través de les xarxes socials.

Indignació a Dracs 1991, grup d'animació del Palau

Les declaracions no han agradat gens a Dracs 1991, un dels grups d'animació més nombrosos i estimats del Palau Blaugrana, que a través del seu cap visible ha mostrat la seva perplexitat davant de la frase de Marc Duch. "Com a cap de Dracs 1991 aquest tuit fa mal, molt mal. No serem el millor grup, ni el més gran, ni el més conegut, però ens entreguem en cos i anima al nostre Barça al Palau Blaugrana donant suport als seus equips i buscant la complicitat d'abonats i abonades. Respecte, si us plau", ha escrit el líder de Dracs 1991.

I és que mentre el Camp Nou, abans de l'arribada de la Grada d'Animació, era un estadi que es caracteritzava per la falta de suport sonor als partits de menor entitat, la història és ben diferent al Palau Blaugrana, on grups com Dracs 1991, la PBB Meritxell, la PB Sang Culé o la PB El Racó sempre generen un ambient únic, sense ser necessari que des del club es promogui cap grada especial.

Pluja de crítiques al Twitter contra Víctor Font

La resposta irada de Dracs 1991 no ha tardat a rebre molts missatges de suport i de crítiques cap a Si al futur. "Una demostració que no han anat mai a un partit del Palau", ha afirmat un usuari. "Ara volen ensenyar el que significa animar l'equip a un grup de gent que dedica la seva existència a seguir uns colors. D'on no n'hi ha, no en raja", opina un altre. "Una cagada més del Xavi Font i el seu equip. Demostra una falta de respecte total a la bona feina que fa anys fan els Dracs 1991 a les grades blaugrana. També demostra que no han trepitjat en sa vida el Palau ni tenen un projecte seriós. 7 anys...".

Tot seguit, des de la candidatura de Víctor Font ha donat la seva visió de la polèmica. "Toni, el que expliquem i volem impulsar és, precisament, que els grups d'animació del Palau tingueu més protagonisme i facilitats".

I també ha respost Marc Duch. "Sou l'ànima del Palau, Toni. Justament el que volem és que tot el que aporta Dracs 1991 es multipliqui al Palau, ampliant espais i potenciant el paper dels grups d'animació".

 

Imatge principal: Víctor Font, en un acte de la campanya electoral / Sergi Alcàzar