Vint-i-cinc minuts de lucidesa han estat suficients perquè el Sevilla torni a regnar a l'Europa League després de la victòria contra el Liverpool per 1-3. Els andalusos són els reis de la competició amb cinc títols. Una barbaritat. Cinc copes aconseguides en onze temporades. Les últimes tres de manera consecutiva. El capità Coke ha estat l'heroi i Gameiro el falaguer.

Des dels primers segons de la segona meitat i fins el minut 70 el Sevilla ha estat molt superior al Liverpool. En aquests minuts el Sevilla ha arrasat a l'equip de Jürgen Klopp i ha contrarestat el gol d'Sturridge del minut 35 de la primera meitat. Primer Gameiro quan encara no portaven un minut de la segona part en joc, i dos més de Coke, el capità sevillista.

L'obra d'art d'Sturridge

Passaven 34 minuts i alguns segons des de l'inici del partit quan Daniel Sturridge s'ha inventat un golàs. La pilota era del Liverpool, des de la banda dreta i fins arribar al mig, per acabar a la frontal de l'àrea una mica escorada a l'esquerra. Allà es trobava el protagonista, el davanter anglès dels reds. Li arriba la pilota, la deixa morta davant seu i sense pensar-s'ho clava un xut amb l'exterior del peu esquerra impossible pel porter del Sevilla. Un gol digne de ser recordat.

El Liverpool ha superat per un lacònic 1-0 al Sevilla a la primera meitat. Els andalusos han estat desconeguts i els anglesos els qui han creat més perill. Primers quaranta-cinc minuts sense gaire història, amb poc futbol i molt joc des del mig del camp.

Gameiro ha donat esperances

Com un antídot ha estat la mitja part pel Sevilla. L'equip ha sortit a per totes i cinc jugadors han participat abans de crear el gol. Sacada de centre, l'equip avança línies, pilota a l'esquerra, penjada cap a l'àrea, rebuig del Liverpool, internada de Mariano i gol de Gameiro. Fantàstic inici de segona part que donava a entendre el canvi de mentalitat del Sevilla.

Coke, fulminant

Sense por, els andalusos s'ho han cregut i Coke ha resolt. Jugada ràpida del Sevilla des del centre, potència en estat pur i pilota que arriba a la frontal per Coke i el capità xuta de rosca sense pensar-ho. Era el minut 64 i ja havien remuntat. Sis minuts més tard en una jugada confusa, Coke de nou ha aprofitat una errada del Liverpool i el madrileny davant el porter dels anglesos completa la jugada. Gol al 70 i remuntada en vint-i-cinc minuts.

El Sevilla fa història a l'Europa League. És el gran campió. És l'equip a seguir. Coke, el capità, el millor jugador de la final. Cinc copes en onze temporades. Fantàstic.