El Barça torna a jugar com sap, es posa seriós i responsable i assalta Sevilla (0-2). Els gols d'Ousmane Dembélé i de Leo Messi decideixen tres punts molt importants a la Lliga Santander, però Pedri González i Ronald Araujo acaben el partit tocats.

El Barça es posa seriós

Si fa dues setmanes el Sevilla va posar distàncies amb un Barça descomposat a la Copa del Rei, a la Lliga sembla que el guió és diferent. I els blaugrana tenien clar que si no hi havia un canvi brusc respecte els últims partits, aquesta tarda a Sevilla podia acabar amb un adeu a un altre títol, però l'equip ha canviat de cara.

Ronald Koeman ha remogut l'esquema habitual per posar un equip ultradefensiu, amb tres centrals i dos carrilers. Però és que al mig del camp ha buscat contenció i en atac velocitat.

Gerard Pique De Jong Barca Sevilla EFE

Piqué i De Jong queixant-se / EFE

Tot i tornar a comptar amb Piqué i amb l'aparició de Mingueza, Lenglet, el tercer defensa, ha començat amb dues pèrdues de pilota en menys de dos minuts. Males sensacions per a un Barça que ja havia patit un imprevist de Ter Stegen a l'escalfament però que no l'ha impedit jugar de titular.

Però tot i les petites imprecisions en l'arrencada, el Barça ha estat seriós, dominador i molt segur al darrere. Acumulant jugadors en zona defensiva, amb Jordi Alba i Dest convertint-se en els líders de les bandes, el Sevilla s'ha vist taponat en cada ocasió que intentava executar contracops.

Jordi Alba Jesus Navas Sevilla Barca EFE

Jordi Alba i Jesús Navas lluitant per una possessió / EFE

Messi i Dembélé posen la directa

I amb un Barça responsable, només s'havia d'esperar al pas dels minuts per veure les ocasions. Cada vegada que Messi connectava amb la pilota passaven coses. I més quan Dembélé s'atrevia a córrer des de la seva funció de davanter centre.

L'extrem francès, aquesta tarda de '9', sempre buscava l'espai a l'esquena de la defensa andalusa. I la seva velocitat ha estat un maldecap per als rivals. Un xut seu passat els vint minuts ha estat el primer avís. Després ha arribat un de Messi provant sorprendre de falta. Però en una recuperació al mig del camp del Barça just abans de la mitja hora, amb acceleració de Messi i definició perfecta de Dembélé, s'ha mogut el marcador a Sevilla.

Ousmane Dembele Barca Sevilla gol EFE

Dembélé celebrant el seu gol / EFE

Aquesta vegada al Barça ja no li ha cremat la pilota i ha sabut demostrar què vol en aquesta Lliga. Responsabilitat amb la pilota i rigor quan la tenia el rival. Defensivament estaven impecables i ofensivament creaven temor.

Patiment, lesions i Messi

I si Julen Lopetegui ha remogut el seu Sevilla al descans, que ha provocat algun desajust del Barça a l'inici del segon temps, la recepta ha estat la possessió. Feia molt temps que els jugadors blaugrana no gestionaven el perill a través de la pilota, i amb una sèrie de possessions llargues ha frenat les intencions andaluses.

Messi, Dembélé i Jordi Alba han avisat després en diverses ocasions. El Barça ha perdonat el segon gol. I quan l'ha fet Lenglet al minut 67, un fora de joc l'ha invalidat.

Pedri s'ha lesionat i el partit ha tornat a canviar. Han entrat al camp Ilaix Moriba i Araujo, i el Sevilla s'ha confiat. Pas endavant dels andalusos i primers minuts de patiment real del Barça. I també ha arribat el gol de l'empat d'En-Nesyri, però amb mans prèvies i també ha estat anul·lat.

DEMBELÉ BARÇA SEVILLA FCB

Dembélé i Koundé durant el partit / FC Barcelona

I si el Barça estava patint, més males notícies: Araujo ha tornat a recaure de la lesió pocs minuts després de tornar. Però aquesta vegada el Barça ha sabut resistir i s'ha endut el premi gràcies a Messi, sentenciant el duel al minut 85 després d'una fantàstica assistència d'Ilaix.

Tres punts per al Barça. Importantíssims. Els blaugrana superen un rival directe i es tornen a il·lusionar per la Lliga. I recuperen l'esperança per a la remuntada de Copa del proper dimecres una altra vegada contra el Sevilla.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra el Sevilla / EFE