Quique Setién no es mulla. Aquest dissabte, el tècnic del Barça ha concedit la roda de premsa prèvia al duel contra el Vila-real amb una premissa clara en ment: pilotes fora. El càntabre no ha volgut parlar sobre el futur de Leo Messi, qui podria abandonar el club el 2021, i tampoc sobre la seva delicada posició, i és que si l'equip no guanya a l'Estadi de la Ceràmica el tècnic podria ser destituït.

Sobre l'astre argentí, Setién s'ha limitat a dir "que no té constància" que hagi anunciat la seva intenció de no renovar amb el Barça. "Per tant, són especulacions en les quals no entro", ha dit.

L'altre punt calent de la prèvia és la pròpia continuïtat del tècnic, qui, després d'empatar contra el Celta i l'Atlètic, podria ser acomiadat. "No perdo ni un minut pensant en què pot passar. Em centro en les coses en les quals m'haig de centrar: mantenir el nivell d'exigència i encertar més. És el circ on estem, sé que hi ha molt soroll", ha apuntat.

Messi EFE

EFE

El cas Griezmann

D'altra banda, Setién també ha tret importància a les suplències d'Antoine Griezmann, el fitxatge estrella de l'estiu. "He intercanviat algunes paraules amb ell", ha revelat. Però ha afegit: "És un gran professional, un jugador que pot entendre la situació, com li ha passat en altres altres èpoques. Tot plegat no l'afectarà quan hagi de tornar a jugar. Estic segur que podrem comptar amb ell al cent per cent", ha afegit.

Setién, a més, no té por dels egos del vestidor. " Entenc que a cada club hi ha escales i jerarquies, això són coses que es guanyen amb el temps a base de tenir un rendiment extraordinari. A mi no m’han impedit res, m’han ajudat a prendre decisions", ha assegurat. El cert, però, és que en les darreres setmanes ell i el seu cos tècnic han hagut d'afrontar diverses situacions tenses amb els futbolistes.

El tècnic, en qualsevol cas, no dona la Lliga per perduda. "És veritat que l’equip s’ha deixat alguns punts, però ha estat a un bon nivell, en bona part d’aquests partits no ha merescut perdre'ls. Quan el resultats no arriben, cal buscar alternatives per reforçar-te. Estic en desavantatge", ha dit. Si el Madrid guanya a San Mamés, el Barça saltarà a l'estadi de la Ceràmica 7 punts per sota de l'etern rival.

I per últim, un nom propi, Riqui Puig. "Ha fet un pas molt important i s’ha guanyat la continuïtat en aquests partits. Li dic que no es quedi amb el que ha fet, que intenti millorar. És conscient de l’oportunitat que ha tingut i l’ha aprofitat", ha sentenciat el tècnic.