El Barça ha passat a semifinals de la Champions League set dels últims vuit anys. Els blaugrana van camí de rècord, i tenen un màxim de sis anys consecutius passant de la fase de quarts de final. El Reial Madrid va igualar ahir la marca del Barça amb sis semifinals consecutives, sent també el seu millor registre a la màxima competició europea.

El Barça porta 7/8 semifinals de Copa d'Europa des del 2007. L'últim equip que va poder eliminar al Barça en aquesta ronda de quarts va ser precisament l'Atlètic de Madrid. La derrota es va produir a la temporada 2013/2014 amb el Tata Martino dirigint l'equip blaugrana. L'eliminatòria d'aquell any va ser molt semblant a l'actual: partit d'anada al Camp Nou i tornada al Vicente Calderón.

A Barcelona el resultat va ser d'1-1, amb gols de Neymar i Diego Ribas. El partit de tornada va ser el decisiu. Amb un Barça que no estava en el millor moment de forma dels últims anys, l'Atlètic va aprofitar per guanyar-los a casa. El resultat va ser d'1-0 amb un solitari gol de Koke al minut cinc de partit.

Tot i aquesta excepció de la temporada que l'Atlètic va superar al Barça a la Champions i també li va guanyar la Lliga a l'última jornada, els blaugrana s'han imposat a la resta de quarts de final amb més o menys superioritat. El Barça ho va tenir relativament fàcil contra el Schalke 04, Bayern de Munic, Arsenal, Xakhtar Donetsk i PSG l'any passat. Així i tot, no van ser partits fàcils i va patir especialment la temporada 2012/2013 en el seu primer dels enfrontaments de quarts contra el PSG. A París van quedar 2-2, i a Barcelona 1-1. Els blaugrana van passar per haver marcat més gols a camp rival.