El nom de Sergio Ramos ha estat en boca de tothom en les últimes setmanes. S'havia instal·lat un conat de campanya mediàtica perquè l'andalús fos un dels 26 convocats per Luis Enrique per anar al Mundial de Qatar amb la selecció espanyola, i fins que el seleccionador no va fer pública la llista i va confirmar que, en un exercici de coherència pel que ve fent en els últims temps, Ramos no seria a Qatar, no es va silenciar tot.

Sergio Ramos ha renascut en la seva segona (i última?) temporada al PSG

El cert és que l'exfutbolista del Reial Madrid està jugant bé en la seva segona temporada a París, després d'un primer curs marcat principalment per les lesions, però Luis Enrique fa temps que ha deixat de comptar amb ell, i els centrals de La Roja seran Eric Garcia, Hugo Guillamón, Pau Torres i Aymeric Laporte. Una vegada Ramos ja sap que té gairebé impossible tornar a defensar els colors de la selecció espanyola, pot centrar-se en el seu futur.

Sergio Ramos gol petó PSG / Foto: EFE
Sergio Ramos celebra un gol amb el PSG enviant un petó / Foto: EFE

Es troba en l'última temporada del seu contracte, que expira el proper 30 de juny de 2023, i són molts els rumors al voltant de quin serà el seu següent pas. Malgrat rendir bé sota les ordres de Chrostophe Galtier, pot ser que el seu futur passi per sortir de França i buscar alguna destinació més exòtica i, probablement, menys competitiva, per als seus últims anys de carrera.

Ja fa temps que es va obrir les portes del Japó

Sempre s'ha parlat que podria anar-se'n rumb als Estats Units, i A la MLS segur que hi hauria diversos clubs més que interessats. No obstant això, probablement no sigui l'única opció que estudiï el de Camas. Si decideix anar-se'n d'Europa, podria no fer-ho per perseguir el somni americà, i la seva destinació podria ser a Àsia, concretament al Japó. Així es dedueix per un gir que va fer en la seva carrera fa ja uns mesos, quan va trencar amb la seva marca esportiva anterior per firmar amb la firma Mizuno, d'origen nipó.

Sergio Ramos PSG / Foto: EFE
Sergio Ramos, en un dels partits que ha disputat amb la samarreta del PSG / Foto: EFE

Va ser un primer pas per obrir-se camí al mercat asiàtic i ja va establir les bases per prendre el rumb que va iniciar ja fa alguns anys Andrés Iniesta. Malgrat ser una lliga en creixement mediàtic, encara costa que hi hagi grans jugadors que decideixin acabar la seva carrera al Japó. Ramos encara té temps per prendre aquesta decisió, i si continua jugant així no és gens descartable que, malgrat arribar a l'estiu amb 37 anys, pugui tenir propostes del més alt nivell europeu. Moltes incògnites que s'hauran de resoldre durant la segona part de la temporada o potser durant el Mundial, que ell haurà de veure des de casa seva.