Sergio Ramos acaba de trencar una de les relacions esportives més llargues de la seva vida. I no es tracta de la seva vinculació amb el Reial Madrid, que es va trencar abruptament l'estiu passat després d'haver jugat de blanc des de 2005, sinó que la frase que comença aquest text fa referència a què el central andalús del PSG ha rescindit el seu contracte amb la marca esportiva Nike per fitxar amb una de la seva competència, la japonesa Mizuno.

Ramos s'obre al mercat japonès

Després de portar tota la seva carrera lligat a la companyia nord-americana d'equipament esportiu, va decidir fer un gir a la seva carrera per unir-se a la marca nipona. Mizuno no té gaire incidència a nivell global en el futbol, però sí que en territori asiàtic és una marca potent i al món de l'atletisme compta amb noms de tal reconeixement com el triatleta Javier Gómez Noya.

Sergio Ramos PSG EuropaPress

Sergio Ramos, adolorit en un partit del PSG / Europa Press

En el futbol, el seu exponent més important va ser el brasiler Rivaldo, que va jugar tota la seva carrera amb botes Mizuno, i va rebutjar en múltiples ocasions les ofertes milionàries de Nike. Ara, Ramos ha fet el camí invers, i amb aquest moviment se li obre de bat a bat la possibilitat d'anar a jugar a territori japonès.

Des de l'arribada del central de Camas al PSG s'ha especulat que el seu pla inicial era jugar un parell d'anys a França per tenir una jubilació daurada a la MLS, als Estats Units, a l'Inter Miami, equip propietat del seu amic i excompany David Beckham, però aquest gir en la seva carrera podria alterar els seus plans.

Podria seguir el camí d'Iniesta

A més, després dels seus reiterats problemes físics, s'havia estat dient que Ramos tindria complicat tornar a jugar de forma seguida al més alt nivell, la qual cosa podria escurçar la seva etapa parisenca. Econòmicament, l'oferta no seria gens menyspreable ni als Estats Units ni al Japó, però si acabés elegint la via asiàtica podria emular Andrés Iniesta o David Villa.

iniesta vissel kobe @AFC

Andrés Iniesta, jugant amb el Vissel Kobe / AFC

A més dels ingressos que pugui obtenir per continuar jugant a futbol, al Japó podria tancar acords comercials molt suculents que el podrien convertir pràcticament en una icona cultural. De moment, el primer pas està fet. "De nen ja utilitzava botes Mizuno i record que em van durar moltíssim. Han passat els anys, però quan fa poc vaig provar les meves noves botes Mizuno, immediatament em van recordar a la meva joventut", va explicar Ramos després de rubricar la seva firma.

El central vestirà a partir d'ara les Neo Ⅲ β Japan. Encara que ara està lesionat, quan es recuperi dels seus problemes físics les lluirà en el Parc dels Prínceps. La incògnita rau en si continuarà fent-ho a França per molt temps, o ho veurem en la MLS, o al costat d'Iniesta al Vissel Kobe o un altre equip nipó.

 

Imatge principal: Sergio Ramos celebrant el seu únic gol amb el Paris Saint-Germain / EFE