Sergio Busquets no seguirà cap altra temporada més en la disciplina del Barça. La decisió està presa des de fa temps, i considera que ha arribat el moment de dir adeu i d'emprendre un nou repte en la seva carrera, després d'haver-ho guanyat absolutament tot. Encara que la directiva hagi intentat convèncer-lo perquè segueixi fins a 2024, marxarà el mes de juny, aprofitant que finalitza contracte, i per tant rebrà la carta de llibertat.

Malgrat que Xavi Hernández hagi fet tot el possible perquè accepti una renovació, res no ha servit per fer canviar d'opinió el capità de la plantilla. Ja va advertir l'estiu passat que aquesta seria la seva última campanya, i no hi havia res a fer sobre això. S'acomiadarà sent una de les grans llegendes de la institució, després de disputar més de 700 partits, el que el col·loca com el tercer que més vegades ha vestit la samarreta blaugrana, després de superar Andrés Iniesta.

Catorze anys després de pujar el primer equip, el de Badia del Vallés deixarà el Camp Nou, i espera poder fer-ho aixecant algun trofeu més. I tot apunta que així serà, a causa que són líders en solitari a La Liga Santander, i només una catàstrofe faria que es quedessin sense poder conquerir el títol. Ara només queda per aclarir on es trobarà la seva pròxima parada, una vegada que la retirada és un tema que ha quedat descartat.

I el més probable és que es mudi als Estats Units, per provar sort en la Major League Soccer. En aquest sentit, molts rumors suggereixen que tindria un acord pràcticament tancat amb l'Inter de Miami, la franquícia que és propietat de David Beckham. 'Busi' marxarà a Amèrica, i espera tenir com a companys Luis Suárez i Leo Messi en un futur proper, que també han estat vinculats amb insistència al mateix equip.

David Beckham Mundial Qatar / Foto: Europa Press - Robert Michael
David Beckham/ Foto: Europa Press

El Barça haurà de preparar un homenatge a l'altura del que es mereix, i també, buscar-li un substitut de garanties, una tasca que no serà gens senzilla.

Busquets, també temptat per l'Aràbia Saudita

Una altra opció de futur per a Busquets és l'Aràbia Saudita, que està intentant convertir-se en un país amb tradició futbolística, i per això estan invertint molts diners en l'arribada d'estrelles com Cristiano Ronaldo, que des del mes de gener passat milita en l'Al-Sadd de Mohammed Bin Salmán.

No obstant això, l'internacional espanyol prefereix marxar a la MLS.