Sergi Roberto va acabar el partit sent un dels grans assenyalats per la humiliant derrota del Barça. Xavi Hernández va tornar a confiar en ell per ocupar el centre del camp, cobrint l'absència de Frenkie de Jong, i lluny d'aprofitar l'oportunitat que li van donar, com sí que va fer en l'anterior Clàssic de La Liga Santander, on fins i tot va ser capaç de marcar un gol, aquesta vegada va rendir a un nivell decebedor. Perquè va estar completament desubicat.

No es va trobar còmode en cap moment, i va ser superat per Luka Modric, Toni Kroos i Fede Valverde, que van fer el que van voler en la medul·lar. És cert que l'internacional espanyol no va tenir gaire ajuda dels seus companys, ja que Franck Kessié i Sergio Busquets també van ser nefastos, però això no pot servir-li com a excusa. Novament va quedar demostrat el que molts venen advertint des de fa temps, i és que no té el nivell necessari per jugar aquest tipus de xocs.

Encara que sigui un dels líders del vestidor, i tingui molta experiència acumulada, el cert és que el '20' no està preparat per donar el 100% en cites de màxima exigència. Pot ser un revulsiu interessant gràcies a la increïble polivalència que té, que li permet actuar a gairebé totes les zones del terreny de joc, però no està capacitat per ser titular. I això fa que sigui encara més inexplicable la renovació de contracte que va firmar recentment amb Joan Laporta.

Costa d'entendre com el president i Mateu Alemany van obeir les ordres de Xavi per segon any consecutiu, oferint un nou vincle a Roberto. Sobretot, considerant que ni tan sols la grada del Camp Nou no ha mostrat suport al de Reus, i ha arribat a esbroncar-lo i insultar-lo en més d'una ocasió. I per si no havia acumulat prou crítiques encara pel seu rendiment davant el Reial Madrid, les paraules que va dir poc després han fet que sigui encara més atacat.

Joan Laporta i Xavi Hernández amb el Barça / Foto: FC Barcelona
Joan Laporta i Xavi Hernández/ Foto: FC Barcelona

Perquè Sergi va voler exculpar els futbolistes del Barça i treure-li importància a l'assumpte, donant explicacions poc convincents per justificar la humiliació que van viure.

"Estàvem fent un bon partit"

El que més controvèrsia ha generat és la frase on Roberto va assegurar que "estàvem fent un bon partit", a la que va acompanyar dient: "no ens mereixíem acabar la primera part perdent 0-1, vam tenir el control i les ocasions, però el gol del Reial Madrid en una contra ens va fer mal anímicament. Ja no vam trobar el ritme i vam perdre el control".

En lloc de fer autocrítica, Sergi va voler treure conclusions positives... d'on no n'hi ha.