Els millors esportistes del món, per a desgràcia d'aquells que els segueixen, no són infinits. I Serena Williams no és una excepció. La tennista nord-americana, vencedora de 23 títols de Grand Slam, va anunciar aquest dimarts en una carta que està preparada per deixar el tennis en les properes setmanes i va deixar caure que aquesta retirada podria donar-se després de l'Obert dels Estats Units. La que és, considerada per molts, la millor tennista de la història, afirma que té al cap prioritzar altres aspectes de la seva vida com la maternitat.

Serena Williams deixarà el tennis en poques setmanes

Williams, que aquests dies es troba competint en el torneig de Toronto, al Canadà, ha utilitzat la plataforma de la revista Vogue per expressar-se al món, però no ha volgut referir-se al fet de deixar la pràctica professional de l'esport com una retirada, i ha preferit esmentar els termes "transició" i també "evolució". Als seus 40 anys, ja fa temps que és molt més que una esportista de llegenda, i la seva persona i el seu personatge sempre han tingut rellevància més enllà de les pistes.

Serena Williams Wimbledon EFE
Serena Williams aixeca el trofeu de Wimbledon / Foto: EFE

Des que fos mare l'1 de setembre de 2017, la seva vida ha canviat de dalt a baix. El part va ser complicat, i va patir un embolisme pulmonar. Per a sort de tots, tant ella com la seva filla, Alexis Olympia Ohanian Jr, estan bé, però l'esport ha passat a un segon pla.

Primer, perquè la seva reintroducció en el circuit va ser lenta i progressiva, i perquè els anys passen per a tothom. Complirà 41 anys al setembre, i ja no gaudeix de la virulència i l'explosivitat que la va fer ser pràcticament imbatible. De fet, aquests dies, va tornar a sentir la sensació de guanyar un partit, una cosa que no succeïa des de fa més d'un any, després de derrotar l'espanyola Nuria Párrizas Díaz. Però, encara que guanyar sempre agrada, té altres idees.

Ha elegit entre maternitat i tennis

"Soc aquí per dir que estic evolucionant del tennis a altres coses que són més importants per a mi. De vegades (la seva filla), abans d'anar-se'n al llit, resa a Jehova perquè li porti una germana. (No vol per a res un nen!)", va fer broma la tennista sobre la seva filla. I és que, quan hagi deixat definitivament el tennis, vol tenir més fills al costat de l'Alexis, el seu marit.

Serena Williams US Open EFE
Serena Williams, una dona de caràcter dins i fora de la pista / Foto: EFE

No obstant això, assegura que no és una elecció fàcil, perquè sent que, si fos un home, no hauria d'estar elegint. "Estaria allà jugant i guanyant mentre la meva esposa està fent el treball físic d'ampliar la nostra família. Potser hauria estat més un Tom Brady (l'estrella del futbol americà) si hagués tingut aquesta oportunitat. I que no se'm malentengui: m'encanta ser una dona i vaig estimar cada segon de l'embaràs d'Olympia", va afegir.

Es retira creient que encara no era el moment

També va reconèixer que, a diferència d'altres esportistes que van deixar el tennis quan van sentir que era el seu moment, la seva retirada de la competició no suposa una alegria personal i sent "un gran dolor" per haver d'elegir entre la seva carrera professional i la seva vida personal. "M'encanta guanyar. M'encanta batallar. M'encanta entretenir. No estic segura que tots els jugadors ho vegin així però m'encanta l'aspecte d'actuació, ser capaç d'entretenir la gent setmana rere setmana", va continuar.

Serena Williams Austràlia EFE
Serena Williams, en una de les seves moltíssimes victòries / Foto: EFE

No ha posat una data concreta a la seva retirada, però la interpretació és que l'US Open que comença el 29 d'agost a Nuebva York pot ser el seu últim torneig. Ha afirmat que intentarà guanyar-lo, la qual cosa la col·locaria, amb 24 Grand Slam, a l'altura de Margaret Court a l'olimp més absolut. I encara que no vol acomiadar-se a la pista, ha començat a aplanar el terreny perquè el tennis, en unes setmanes, sigui una mica més orfe després de l'adeu de Serena Williams, una de les millors esportistes de tots els temps.