La selecció espanyola femenina de waterpolo amb prou feines ha resistit dues parts contra els Estats Units, però ha acabat cedint per 11-6 a la final del Mundial disputat a Gwangju. El combinat espanyol, format per gran part de nedadores catalanes, ha repetit el subcampionat aconseguit fa dos anys a Budapest contra les mateixes rivals.

Les jugadores de Miki Oca han mantingut el marcador fins al descans, amb empat a tres gols, després de remuntar el 3-1 amb què s'havien escapat les nord-americanes, amb dos gols de Roser Tarragó. Al tercer quart l'equip d'Adam Krikorian ha decidit el partit amb un parcial de 4-0 que ha liquidat la final.

Les nord-americanes no han abaixat el ritme i han aixecat el seu sisè Mundial, tercer consecutiu, cosa que ningú havia aconseguit fins ara. I Espanya repeteix la plata, la segona consecutiva.

Futur a la base

A la base catalana li espera un gran futur. La selecció femenina espanyola ja es va proclamar fa dues setmanes guanyadora del primer Campionat d'Europa en categoria cadet (sub-15), amb gran presència catalana. Entre les destacades hi va haver la portera del CN Catalunya, Mariona Terré, que va ser nomenada la millor portera després de ser clau en la victòria a la final contra Rússia als penals.