A Carlo Ancelotti se li poden recriminar poques coses, per no dir-ne cap. El rendiment i la regularitat que està mostrant el Reial Madrid és impressionant, i no hi ha ni punt de comparació amb l'última temporada, encara amb Zinedine Zidane com a entrenador. Tanmateix, sí hi ha un aspecte en el qual el francès va fer un millor treball que l'italià. Aquest és les oportunitats als joves talents que hi ha en les categories inferiors.

Mentre que el gal va fer debutar a promeses com Miguel Gutiérrez, Antonio Blanco, Sergio Arribas, Marvin Park o Víctor Chust, l'ex de Paris Saint-Germain, Chelsea, Everton o AC Milan només li ha donat aquest privilegi a Peter González. I s'està oblidant per complet de la magnífica generació que Raúl González té al Castilla, al qual no sembla seguir molt. Això ha fet que diverses joies es plantegin canviar d'aires, com Diby Keita.

Diby Keita/ Reial Madrid

Diby Keita/ Reial Madrid

L'extrem de 18 anys té fitxa del Juvenil A, i el passat curs va completar diversos entrenaments amb el primer equip. No va arribar a entrar en cap convocatòria, però va estar a prop de fer-ho, i veia possible complir el seu somni, que és estrenar-se en el Santiago Bernabéu. No obstant això, tot ha canviat des que 'Carletto' va arribar a la banqueta, i s'han oblidat per complet d'ell. De fet, ja ni tan sols s'exercita amb els professionals.

Això ha fet que l'hispanomalià es plantegi marxar del Madrid aquest mateix mes de gener. Acaba contracte al juny, i veient les poques perspectives que li ofereixen, ha començat les negociacions amb altres equips. El toledà va arribar a La Fábrica procedent del Rayo Vallecano, i ha anat cremant etapes gràcies a la seva velocitat, la seva potència i la seva força física. A menys que Florentino Pérez intervingui, aviat pot fer les maletes.

La seva destinació apunta a ser en l'Olympiakos, que li ofereix un contracte molt interessant, i un lloc al primer equip. Keita se sent menyspreat per Ancelotti, igual que altres promeses del juvenil, i seria molt a prop d'arribar a tancar un tracte amb l'equip grec. Pagarien una petita compensació per emportar-se'l.

Moltes 'perles' volen deixar el Madrid

Diby seria el primer en canviar d'aires, però hi ha una gran quantitat de 'perles' amb un gran potencial que estan pensant a anar-se'n, si Ancelotti no comença a mostrar més confiança en la cantera. Alguns exemples són David de la Víbora, lateral esquerrà comparat amb Marcelo, Takuhiro Nakai 'Pipi', que Zidane va convocar en més d'una ocasió, o Bruno Iglesias.

El mitjapunta nascut el 2003 és considerat com una de les esperances del futbol espanyol, i continua esperant una trucada de Raúl o de 'Carletto'. Se sent preparat per deixar de jugar en el futbol base, i fer el salt al futbol professional.

Té molts pretendents.