La Copa del Rei ha tornat a l'acció ja amb els equips de Primera i Segona Divisió en escena. En un carrusel de partits que durarà tres dies (dimarts, dimecres i dijous), els equips catalans han saltat al terreny de joc per mantenir viva la il·lusió d'aquesta competició, que sempre deixa històries memorables. I de moment, ja hi ha hagut els primers resultats sorprenents. El Girona ha salvat un fort ensurt al camp del San Roque de Lepe amb un gol espectacular al minut 98 de Sávio, mentre que el Badolona ha estat a punt de trencar totes les travesses forçant els penals contra el Cadis. D'altra banda, qui ha tingut un partit més plàcid ha estat l'Espanyol, que ha doblegat el Mensajero amb dos gols de Salvi. I també s'han donat altres sorpreses, com la del Terrassa, i derrotes més esperades.

Inici gris del Girona

La primera part a l'Esadio Ciudad de Lepe ha estat de mínims. Míchel ha apostat per una alineació amb molts canvis, amb algun experiment com la ubicació enrederida de Portu, que ha jugat de pur interior, i això s'ha notat en el joc de l'equip, més lent de l'habitual. Els gironins, també degut a l'estat del terreny de joc, no podien generar avantatges arran de la circulació de la pilota i els locals cada cop anaven agafant més forces a mesura que veien que continuaven amb la porteria imbatuda.

De fet, l'ocasió més clara de la primera part l'ha tingut el San Roque de Lepe al minut 38, quan Pablo Becken ha estat a punt d'inaugurar el marcador de l'eliminatòria a la sortida d'un córner. El central local ha connectat una rematada potent, però primer Fuidias amb els dits i després la fusta dreta de la seva porteria han rebutjat el perill. Amb aquest ensurt, els homes de Míchel han marxat al descans conscients que calia prémer el peu de l'accelerador per no complicar-se la vida.

Savinho es vesteix d'heroi

I així ho han fet en els primers minuts després del pas pels vestidors. Ja amb Savinho al camp, que ha entrat al descans per Kebe, els gironins han vist porteria al minut tres de la segona part. Després d'una gran jugada individual d'Arnau Martínez, culminada amb una precisa centrada al segon pal, Valery Fernández, que ha entrat com un coet, ha perforat la porteria de Raul Garcia (0-1, min 48). El gol ha caigut com un gerro d'aigua freda a l'Estadio Ciudad de Lepe, però el conjunt local no s'ha rendit. Els locals han continuat amb el mateix pla i només tres minuts més tard han igualat el duel amb una diana que ha dut la firma de Mizzian (1-1, min. 51).

Portu defensa una pilota contra el San Roque de Lepe / Foto: Girona FC

Amb l'empat del jugador marroquí, l'afició del Lepe ha embogit per complet. Els ànims estaven pels núvols i els jugadors ho han aprofitat per sumar diverses ocasions de perill. Tanmateix, en aquesta ocasió l'encert no ha estat del seu costat. I després de la insistència local, ha arribat la rèplica del Girona, que ha aprofitat el gran desgast físic que han fet els andalusos per dominar per complet els minuts finals de partit. En aquest context, qui ha emergit ha estat la figura Savinho, que gràcies a una jugada 'maradoniana' en el darrer minut de partit ha segellat la classificació als vuitens de final.

El Badalona resisteix fins als penals i el Terrassa supera ronda

El Badalona ha estat l'altre gran protagonista català del primer torn d'aquesta primera ronda de la Copa. Els badalonins rebien el Cadis, un equip de Primera Divisió, amb la il·lusió de convertir-se en una de les sorpreses que sempre deixa aquesta competició. I ho han fet durant 120 minuts, però després de la pròrroga s'ha acabat la sort badalonina. Als penals, dos errors han condemnat l'equip de Ferran Costa, que ha estat a punt de fer història.

I el Terrassa ha eliminat un Segona Divisió com és l'Albacete. Els egarencs ss'han imposat per la mínima (1-0) a l'Estadi Olímpic de Terrassa després d'un gol de Jordi Cano al minut 49.

L'Espanyol passa ronda i eliminació de la resta de catalans

En canvi, qui va debutar aquest passat dimarts en aquesta edició de la Copa del Rei va ser l'Espanyol. El conjunt blanc-i-blau va ser capaç de segellar la seva classificació gràcies a un treballat triomf al camp del Mensajero. Els homes de Luis García van superar el conjunt canari gràcies a les dues dianes quasi consecutives que va anotar Salvi en la primera part. Així doncs, l'Espanyol, ple de rotacions i jugadors no tan habituals, va acabar fent els deures en una ronda que sempre és trampa.

Amb l'examen aprovat amb suficiència, això sí, sense acumular moltes ocasions, l'Espanyol ja està centrat en el pròxim duel de Lliga contra l'Eibar, que tindrà molta transcendència en la lluita per pujar a Primera Divisió. L'equip barceloní, situat en la quarta posició amb 23 punts, rebrà l'equip de Joseba Exeberria, que es troba segon, amb dos punts més que el seu pròxim rival. Un duel directe que exigirà la millor versió dels de Luis Garcia.

Pel que fa a la resta de catalans que han jugat aquesta primera fase de la Copa del Rei, tots han quedat eliminats. L'Europa ha perdut per 0-2 davant l'Elx, el Nàstic de Tarragona ha caigut als penals davant l'Orihuela després d'un 0-0 en els 120 minuts de joc, el Manresa ha perdut a la pròrroga per 1-2 davant l'Oviedo, i el Rubí ha caigut per 1-2 davant l'Athletic Club. El que també ha quedat sorprenentment eliminat ha estat l'Andorra de Gerard Piqué, de Segona Divisió, que ha perdut per 1-0 davant del modest Atlético Astorga.