Sandro Rosell ha ofert la segona fiança més gran de la història a l'Audiència Nacional a canvi de la seva llibertat. Segons ha avançat aquest dijous El Mundo, l'expresident del Barça ha plantejat la següent proposta al tribunal: si se l'excarcera i es fuga, entregarà tot el seu patrimoni -d'uns 35 milions d'euros- a l'Estat. 

Rosell, que fa un any i mig que és a la presó de manera preventiva, recorda que la quantitat supera en 10 milions d'euros l'exigida per l'Audiència Nacional, que reclama 20 milions d'euros per una suposada estafa a la Federació brasilera de futbol pels drets audiovisuals de la selecció.

Tot i així, la mateixa informació assegura que l'Audiència ha rebutjat l'oferiment argumentant que Rosell podria eludir la Justícia i que disposa de capital estranger a través de testaferros. La Secció Primera de la Sala Penal assegura que existeix risc de fuga i que Rosell "compta amb mitjans econòmics a l'exterior per establir-se fora d'Espanya".

La segona fiança més alta de la història

La pròpia defensa de Rosell ha recordat que la fiança que ofereixen és la segona més alta de la història, només sent superada per la d'Ángel de Cabo en el cas de Viajes Marsans y Nueva Rumasa, que va ser de 50 milions. La de Rosell superaria així fiances com les de Gerardo Díaz Ferrán (30), Francisco Correa (15) o Mario Conde (12).

Rosell està acusat de blanquejar 15 milions d'euros en comissions il·legals pels drets de la selecció brasilera de futbol. Segons Carmen Leamela, l'expresident va fer "del delicte una forma de vida" gràcies a una "organització criminal transaccional" que s'estenia a Andorra.