Aquesta matinada era clau pels interessos espanyols d'augmentar el nombre de medalles als Jocs Olímpics de Tòquio, però finalment només se n'han assegurat una, en karate, de la mà de Sandra Sánchez en la modalitat de kata.

Sánchez i Shimizu reediten la final del Mundial

La de Talavera de la Reina s'ha classificat per a la final que es disputa a partir de les 12:50h i lluitarà per la medalla d'or amb la japonesa Kiyou Shimizu, l'actual subcampiona del món (l'espanyola és la campiona).

sandra sanchez karate kata juegos olimpicos jjoo tokio efe

Sandra Sánchez lluitarà per la medalla d'or / EFE

Les notes idèntiques obtingudes per Sánchez amb el kata 'Papuren' i per Shimizu amb el 'Chibana No Kushanku', puntuats tots dos pels jutges amb 27,86, les han aparellat en la lluita pel títol, afegint una línia més en la seva rivalitat, que està molt present els últims anys i ara l'han traslladat a la cita olímpica en el debut d'aquesta disciplina en uns Jocs Olímpics.

D'altra banda, tota la resta d'opcions de medalla de la delegació espanyola en la primera part de la jornada d'avui han acabat en res. El 13è dia de competició començava amb la natació en aigües obertes, i la participació espanyola ha acabat amb Alberto Martínez lluny de les medalles i dels diplomes, ja que ha acabat els 10km en la posició número 18.

En piragüisme, cinc diplomes però cap medalla

Seguint a l'aigua, una de les esperances més grans per Espanya era el piragüisme en esprint, però tot i guanyar cinc diplomes olímpics, en cap dels casos s'ha arribat a les medalles.

El lleidatà Saúl Craviotto i Carlos Arévalo s'han classificat per a la final del K1 200, però han acabat en setena i cinquena posició, respectivament. Craviotto s'havia classificat en un final d'infart a les semifinals, però en la final no ha pogut competir-la en cap moment.

No obstant això, ja va advertir que aquesta prova era la que menys havia pogut preparar, així que les opcions més clares de medalla són en el K4 500, en la que encara ha de debutar. També en piragüisme, la ceutina Isabel Contreras no s'ha classificat per a la final i no ha pogut lluitar ni pel diploma.

Sí que ho ha fet l'altra representant femenina, la jove gallega Antía Jácome, que ha acabat cinquena. L'última opció la tenia la parella que formen Paco Cubelos i Íñigo Peña, subcampions mundials en 2018 i 2019, però no han pogut passar de la sisena posició.

Asier Martínez tanca la seva brillant participació com a sisè

Sortint de l'aigua, l'altre gran atractiu de la matinada era l'atletisme, amb la disputa de més proves de l'heptatló femení, el decatló masculí i la final dels 110m tanques. En aquesta última, el navarrès Asier Martínez, de només 19 anys, ha firmat la seva millor marca personal amb un temps de 13.22 i ha acabat sisè.

Des de ja mateix, Asier Martínez es converteix en un dels noms a seguir en l'atletisme espanyol de cara a París 2024. Com també ho és la jove heptatleta de l'Hospitalet de Llobregat, María Vicente, que en el salt de longitud ha fet 6.18m i ha pujat dos llocs en la classificació general.

Ara és dotzena a falta de dues proves més. Jorge Ureña, en el decatló, ha competit avui en els 110m tanques i en el llançament de disc, i segueix en bona posició per superar les seves marques en gairebé totes les proves.

Un parell més d'apunts, en skate masculí els espanyols Danny León i Jaime Mateu no s'han classificat per a la final, mentre que en golf l'actuació de Carlota Ciganda i Azahara Muñoz no ha sigut bona i s'allunyen de la lluita per les medalles.

 

Imatge principal: Sandra Sanchez, durant el kata que li ha donat el passi a la final / EFE