Xavier Sala-i-Martin no es mossega la llengua. En una piulada, l'economista català ha criticat el Barça pel negoci ruïnós que suposa cedir Philippe Coutinho al Bayern de Munic. Per fer-ho, Sala-i-Martin ha compartit un article de Mundo Deportivo on s'assegura que la cessió "és un bon moviment esportiu i financer" pel club blaugrana.

La peça del mitjà esportiu defensa que l'operació és positiva perquè permet que el Barça s'estalvii la fitxa del futbolista brasiler, xifrada en uns 12 milions d'euros. L'argument, tal com apunta Sala-i-Martin, certament és més que discutible, sobretot si es té en compte que Coutinho va ser el fitxatge més car de la història de l'entitat i va arribar al Camp Nou fa només una temporada i mitja.

L'article, a més, apunta que el Barça s'estalviarà uns 46 milions d'euros en variables que tenia acordades amb el Liverpool però que no s'assoliran. Que el jugador no aconsegueixi arribar als 100 partits com a blaugrana o que no hagi guanyat la Champions, per exemple, es considera una victòria econòmica. La vessant esportiva, però, queda en entredit.