Menys d'un mes perquè es decideixi un nou president al Barça. Les eleccions seran el proper 7 de març i la precampanya se segueix escalfant. Les últimes declaracions de Víctor Font han tingut un to ofensiu contra la figura de Joan Laporta, i Xavier Sala-i-Martin ha sortit al pas a través d'un fil a les xarxes socials.

Víctor Font assenyala Joan Laporta...

Font, entrevistat aquest matí a RAC1, ha deixat caure que l'actual crisi econòmica del primer equip blaugrana "té alguns punts de similitud" amb la que va deixar Laporta al 2010 quan va acabar el seu mandat. Per refermar la seva opinió, destaca que ara i aleshores "el deute s'augmenta i s'assembla molt al que tenim actualment, la massa salarial també es dispara i arribem en una situació on hi ha problemes".

Malgrat aquesta mala situació de xifres, que Font ho recalca econòmicament parlant, Sala-i-Martin, economista de prestigi i exdirectiu del Barça, reconeix que aquestes afirmacions no són del tot certes.

Víctor Font EFE

Víctor Font durant una compareixença de premsa / EFE

... i Sala-i-Martin el defensa

Sala-i-Martin explica que aquest deute i aquest augment de les despeses del 2010 tenen una lògica raó de ser: l'excel·lència esportiva. L'economista detalla que la temporada del sextet, la 2008/09, va tenir tres dels títols a la 2009/10, en l'últim any de Laporta. I, per tant, aquella temporada van haver de pagar primes i premis als jugadors pels títols aconseguits. I també inclou els èxits de la secció de bàsquet després de guanyar l'última Eurolliga de l'entitat.

"Qualificar de mala gestió econòmica els augments de despesa esportiva després d'un èxit tan espectacular i únic com el sextet només ho pot explicar la inexperiència o la mala fe", afegeix dirigint-se a Font. I acaba amb una esperança: "El Sandro i la seva tropa ho van dir per mala fe. Espero que tu no siguis igual que ells".

Així doncs, queda clar que no hi ha punt de comparació entre la crisi actual i l'augment de les despeses del 2010. Segueix la cursa electoral a can Barça.

 

Imatge principal: Fotomuntatge de Xavier Sala-i-Martin i Víctor Font / Roberto Lázaro i Sergi Alcàzar