Victòria per la mínima del Girona en el seu primer partit amistós en terres catalanes de la pretemporada. Els d'Eusebio Sacristán s'han imposat al Sabadell a la Nova Creu Alta gràcies a un gol de Portu de penal (0-1). El derbi ha servit d'assaig per ambdós conjunts catalans i ha tornat a mostrar els problemes d'efectivitat gironins.

Després de millorar les sensacions durant el 'Toyota Yaris LaLiga World', el torneig que el Girona va disputar i guanyar a l'Índia, Eusebio ha alienat un equip carregat de suplents. L'entrenador ha tornat a apostar per una defensa de tres centrals (avui formada per Alcalá, Eric Montes i Carles Planas) en una alineació inicial en què Pere Pons era, sobre el paper, el nom més destacat. Giorgi, futbolista del filial, ha estat l'encarregat d'acompanyar-lo al mig del camp, mentre que Pedro Porro ha jugat de lateral llarg a la banda dreta i Aleix García ha fet una altra exhibició per seguir demanant a crits més minuts en la que serà la seva segona temporada a Montilivi.

El Girona post-Machín segueix ultimant detalls abans de donar la benvinguda a la Lliga Santander 2018/19. Sense el tècnic sorià, l'equip gironí pressiona amb menys intensitat, però alterna amb més adaptabilitat l'atac posicional i els contraatacs. Els carrilers segueixen tenint molt protagonisme en un conjunt que necessita de l'encert dels seus homes més avançats per veure com les ocasions que genera arriben a bon port. Soni no és Stuani i la persistència de Portu sempre es troba a faltar quan no hi és. Al final, el futbol consisteix en marcar més gols que l'adversari. De res serveix ser millor si aquesta superioritat no s'aconsegueix traslladar al marcador.

Portu sempre és la solució

El Sabadell, que abans del duel ha aprofitat l'avinentesa per presentar la seva plantilla als pocs més de 2.000 aficionats arlequinats desplaçats a l'estadi, s'ha vist superat pel seu rival, però tampoc ha hagut de fer massa esforços per mantenir la seva porteria a zero abans del descans. Els vallesans no han tingut pràcticament en cap moment la pilota, però el domini del Girona tampoc s'ha traduït en moltes arribades amb perill a l'àrea del porter local, Roberto. I quan els visitants han trepitjat la seva àrea, Soni i Andzouna no han aconseguit culminar les jugades.

La calor manava en un derbi català amb poques ocasions. La represa ha tingut el mateix guió que la primera meitat, però el Girona ha estat més incisiu i ha fet mèrits per caducar el 0-0. El Sabadell no ha pogut respirar i s'ha vist obligat a instal·lar-se al seu propi camp sense poder sortir de la cova, però tot i així els de Toni Seligrat han aconseguit tornar a fer sobrevolar els fantasmes dels problemes golejadors sobre el cap d'Eusebio. L'entrenador ha respost a la falta d'eficàcia amb les entrades del 'Choco' Lozano, Portu, Granell i Aday, entre d'altres. Més de 25 minuts amb un equip carregat de jugadors de Primera (10) havien de ser suficient per desequilibrar la balança.

I així ha estat. Portu ha perdonat una oportunitat clara que ha tingut al minut 67, però no ha fet el mateix amb la segona ocasió amb què ha comptat. Óscar Rubio, jugador arlequinat, ha comès un penal per mans i el '9' ha enganyat Roberto. El davanter ha fet justícia amb un xut centrat i ha propiciat la tercera victòria consecutiva d'un Girona que el proper dissabte jugarà el penúltim partit de pretemporada (a Montilivi contra el Tottenham Hotspur). El conjunt anglès serà el convidat de luxe en la 42ª edició del Trofeu Costa Brava i s'erigirà com a la primera prova de nivell del projecte d'Eusebio.